Tarkastuslautakunta, kokous 14.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Ajankohtaiset asiat

Valmistelija

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Perustelut

-Valtuusto päätti tilintarkastusyhteisön valinnasta 23.1.2023 § 6. KPMG Oy Ab valittiin kaupunkikonsernin tilintarkastusyhteisöksi tilikausille 2023-2024. Päätöksestä ei ollut tullut valituksia valitusajan kuluessa, joten päätös on saanut lainvoiman. Seuraavana vuorossa on hankintasopimuksen allekirjoittaminen, joka kuuluu hallintosäännön mukaan kaupunginjohtajan toimivaltaan.

-Valtiovarainministeriö tekee osana kansallista korruptionvastaista strategiaa selvitystyötä julkisten valvontavirantomaisten roolista, nykyisistä toimintatavoista ja käytössä olevista työkaluista korruptionvastaisessa toiminnassa. Selvityksen kohteeksi on valittu mm. kuntia alueellisesti kattavasti sekä eri kokoluokista, yksi selvityksen kohteeksi valituista kunnista on Rovaniemen kaupunki. Kaupunki on viranhaltijatyönä vastannut lähetettyyn asiakirja- ja tietopyyntöön ja vt. tarkastuspäällikkö on osallistunut kaupungin sisäisen tarkastajan kanssa haastatteluun selvitystyöhön liittyen. Vt. tarkastuspäällikkö esittelee tarkastuslautakunnalle aihetta.

-Rovaniemen kaupunki ottaa käyttöön sähköisen allekirjoittamisen toimielinten pöytäkirjojen osalta 1.4.2023. Sähköisessä allekirjoituksessa käytetään eSignature-allekirjoituspalvelua. Järjestelmäasiantuntija Kai Mursu esittelee tarkastuslautakunnalle sähköisen allekirjoituksen toimintoa. Toiminto otetaan tarkastuslautakunnan osalta käyttöön huhtikuun kokouksen pöytäkirjan allekirjoituksen osalta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee ajankohtaiset asiat tiedoksi.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että järjestelmäasiantuntija Kai Mursu osallistui kokoukseen etäyhteyden välityksellä kello 16.29 - 16.42. Mursu esitteli lautakunnalle sähköisen allekirjoituksen toimintoa.

Tarkastuslautakunta kuuli ajankohtaiset asiat ja merkitsi ne tiedoksi. 


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.