Hyvinvointilautakunta, kokous 5.4.2023

§ 44 Liikuntatoiminta-avustukset 2023

ROIDno-2023-193

Valmistelija

  • Pekka Hämäläinen, liikuntajohtaja, pekka.o.hamalainen@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunki tukee rovaniemeläisiä liikuntajärjestöjä niiden toiminnan tulosten perusteella. Rovaniemen kaupungin hyvinvointilautakunnan liikuntatoiminta-avustukset vuodelle 2023 olivat haettavana 28.2.2023 klo 15.00 mennessä. Liikuntatoiminta-avustuksiin budjetoitu määräraha on 180 000 euroa. Avustusprosessi perustuu avustusohjeeseen, joka on käsitelty ja päivitetty sivistyslautakunnan kokouksessa 16.12.2021 § 177. 

Avustus on tarkoitettu Rovaniemelle rekisteröidyille urheilu- ja liikuntayhdistyksille sekä muille liikuntatoimintaa harjoittaville rekisteröidyille yhdistyksille, joiden säännöissä on kirjattuna toimintamuotona liikunta ja joiden jäsenmäärä on yli 20 ja joka on toiminut rekisteröitynä yhdistyksenä vähintään kahden vuoden ajan ja jolla on opetus- ja kulttuuriministeriön hyväksymän valtionapukelpoisen järjestön jäsenyys. Avustusta eivät voi hakea lajiliitot tai vastaavat alueelliset järjestöt. Liikuntatoiminta-avustuksen hakeminen perustuu edellisenä vuonna toteutettuun toimintaan. Avustuksen määrää harkittaessa otetaan huomioon liikuntaa edistävän järjestön toiminnan laatu ja laajuus, yhteiskunnallinen vaikuttavuus, miten järjestö toteuttaa liikuntalain tavoitteita sekä liikunnan ja urheilun eettisiä periaatteita ja miten järjestö edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Pisteytyksessä saavutettu kahdentoista (12) pisteen raja oikeuttaa hakijan liikuntatoiminta-avustuksen saamiseen. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Liikuntatoiminta-avustusta hakevia yhdistyksiä on yhteensä 64 (52 urheiluseuraa ja 12 erityisliikuntayhdistystä). Ehdotetut avustussummat vastaavat urheiluseuran ilmoittamista talousarvion mukaisista menoista keskimäärin 7,2 % (erityisliikuntayhdistyksillä keskimäärin 7,9 %).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta hyväksyy liikuntatoiminta-avustukset jaettavaksi liitteen mukaisesti. Myönnetty avustus voidaan maksaa saajan ilmoittamalle pankkitilille sen jälkeen, kun tarvittavat hakemusliitteet on tarkastettu ja avustuspäätös on saanut lainvoiman. Myönnetty avustus voidaan jättää maksamatta, mikäli hakija ei ole hoitanut velvoitteitaan kaupungille. Myönnetty avustus voidaan periä takaisin, mikäli avustus on haettu väärin perustein tai käytetty väärään tarkoitukseen.

Kimmo Niukkanan ja Minna Muukkonen jääväsivät itsensä ja poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi.

Ella Keski-Panula toimi puheenjohtajana tässä asiassa.

Tuomas Koskiniemi esitti, että päätökseen kirjataan Rovaniemen palloseuran kohdalle erikseen merkintä, että myönnetty avustus voidaan jättää maksamatta, mikäli hakija ei ole hoitanut velvoitteitaan kaupungille.

Jonna Parviainen kannatti esitystä.

Päätös

Hyvinvointilautakunta hyväksyi yksimielisesti Tuomas Koskiniemen esityksen, Rovaniemen palloseuran kohdalle merkitään, että myönnetty avustus voidaan jättää maksamatta, mikäli hakija ei ole hoitanut velvoitteitaan kaupungille. Muilta osin hyvinvointilautakunta hyväksyi palvelualuepäällikön esityksen.

Merkittiin, että Erkki Virtanen poistui kokouksesta klo 16.12. ja pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Ella Keski-Panula.

Tiedoksi

Hakijat; Liikuntajohtaja

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Hyvinvointilautakunta

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.