Kaupunginhallitus, kokous 12.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 207 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosan pysäköinti- ja virkistysalueet, Pieskätie

ROIDno-2018-2156

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Timo Hätönen, kaavasuunnittelija, timo.hatonen@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaavoitus kaavasuunnittelija TH 17.10.2018:

Yksityiset maanomistajat ovat hakeneet asemakaavan muutosta omistamilleen maille. Maa-alueet sijaisevat 4. kaupunginosassa Pieskätien päässä ja käsittävät asemakaavan mukaista yleistä pysäköinti- ja virkistysaluetta. Alueen asemakaavan on ympäristöministeriö hyväksynyt 23.10.1974. Pysäköintialuetta ei ole alueelle toteutettu. Voimassa olevan asemakaavan mukaisesta pysäköintialueesta sekä sen viereisistä virkistysalueista on myös alueita kaupungin omistuksessa. Kaupungin osallisuus maanomistajana muodostuu mm. siitä, koska Pieskätien katualueen ja hakijoiden välinen maa on kaupungin omistuksessa, mistä kulku alueelle voidaan mahdollisesti toteuttaa tai muutoin mikäli alueen suunnittelu sitä edellyttää.

Hakijoiden tavoitteena olisi, että alue voitaisiin kaavoittaa pientaloasumista varten. Alueelle toteutettavat rakennukset voisivat olla kaksikerroksisia rivi- ja/tai luhtitaloja.

Kaavoitus esittää, että kyseisen alueen asemakaavan muutosta ryhdyttäisiin tutkimaan.

Lisätietoja:
kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 040 578 9283

kaavasuunnittelija Timo Hätönen
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 0400 451 453

Päätösehdotus

Esittelijä

Martti Anttila, toimialajohtaja, martti.anttila@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää käynnistää 4. kaupunginosan katu-, pysäköinti- ja virkistysalueita koskevan asemakaavan muuttamisen. Muutos saatetaan vireille sekä valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtäville. Asemakaavan muuttamisesta peritään kaavoitus- ja kuulutuskustannukset. Kaavoitusprosessin edetessä hakijoiden ja kaupungin kesken laaditaan tarvittaessa myös maankäyttö- tai muu asiaan liittyvä sopimus sekä tonttijako, jotka saatetaan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi, ennen kaavaehdotuksen lopullista hyväksymistä. Asemakaavan muutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Päätös

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti toimialajohtajan ehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

Timo Hätönen, kaavasuunnittelija, timo.hatonen@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaavoitus kaavasuunnittelija TH 13.9.2019:

Asemakaavan muutos on saatettu vireille 14.11.2018. Nähtävilläpidosta ilmoitettiin 13.11.2018 Lapin Kansassa sekä kirjeellä osallisille. Kuulemisen aikana saapui yksi mielipide.

Asemakaavan muutoksesta on laadittu voimassa olevan asemakaavan lisäksi 7.1.2019 päivätty kaavaluonnosvaihtoehto. Luonnoksessa alueelle on muodostettu rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue AR, kerrosluvulla II sekä rakennusoikeudella 1200 k-m2 (Tehokkuusluku e=0.24). Kaavassa tontille osoitetaan myös autosuoja-, talous- ja huoltotilojen rakennusaloja (at) 3 kpl joissa yhdellä rakennusoikeus on 180 k-m2 ja kahdella 220 k-m2.

Asemakaavan muutos on pidetty valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtävillä 25.2.-11.3.2019. Nähtävilläpidosta ilmoitettiin 22.2.2019 Lapin Kansassa sekä kirjeellä osallisille. Kuulemisen aikana mielipiteitä Karvonrannan asukkailta saapui kolme.

Asemakaavan muutoksesta vireilletulon sekä valmisteluvaiheen kuulemisen aikana saapuneisiin mielipiteisiin on laadittu vuorovaikutuslomake, joka on esityksen liitteenä. Mielipiteet käsittelee tekninen lautakunta sekä kaupunginhallitus. Kaavaehdotuksesta ja sen nähtäville asettamisesta päättää kaupunginhallitus.

Lisätietoja:
kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 040 578 9283

kaavasuunnittelija Timo Hätönen
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 0400 451 453

Päätösehdotus

Esittelijä

Olli Peuraniemi, kaupungininsinööri, olli.peuraniemi@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että 4. kaupunginosan pysäköinti- ja virkistysalueiden asemakaavaa ryhdytään muuttamaan sekä tonttijakoa laatimaan 7.1.2019 päivätyn kaavakartan mukaisesti. Asemakaavan muutos ja tonttijako saatetaan ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtäville. Hakijoilta peritään kaavoituskustannuksena vuoden 2016 hinnoitteluperusteen mukaisesti 4000 €, kuulutuskustannuksena 250 €/kuulutus sekä kiinteistönmuodostuksesta aiheutuvat kustannukset. Lisäksi hakijoiden ja kaupungin kesken laaditaan hankkeen osalta maankäyttösopimus. Asemakaavan muutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Päätös

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti kaupungininsinöörin ehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

Timo Hätönen, kaavasuunnittelija, timo.hatonen@rovaniemi.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

Esko Lotvonen, kaupunginjohtaja, esko.lotvonen@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää teknisen lautakunnan ehdotuksen mukaisesti, että 4. kaupunginosan pysäköinti- ja virkistysalueiden asemakaavaa ryhdytään muuttamaan sekä tonttijakoa laatimaan 7.1.2019 päivätyn kaavakartan mukaisesti. Asemakaavan muutos ja tonttijako saatetaan ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtäville. Hakijoilta peritään kaavoituskustannuksena vuoden 2016 hinnoitteluperusteen mukaisesti 4000 €, kuulutuskustannuksena 250 €/kuulutus sekä kiinteistönmuodostuksesta aiheutuvat kustannukset. Lisäksi hakijoiden ja kaupungin kesken laaditaan hankkeen osalta maankäyttösopimus. Asemakaavan muutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Päätös

Kaupunginhallitus kuuli asiassa kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärveä.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Timo Hätönen, kaavasuunnittelija, timo.hatonen@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaavoitus kaavasuunnittelija TH 3.5.2023:

Ehdotusvaiheen kuuleminen

Karvonrannan pysäköinti- ja virkistysalueen asemakaavan muutos ja tonttijako on pidetty ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtävillä 23.12.2019 - 21.1.2020. Asemakaavan muutoksen nähtävilläpito on ilmoitettu kuulutuksella 20.12.2019 Lapin Kansassa sekä kirjeellä alueen maanomistajille ja naapureille. Asemakaavan muutosehdotukseen on voinut tutustua nähtävilläpidon aikana palvelupiste Osviitassa, kaupungin kaavoituksessa sekä kaupungin internet -sivuilla kaavatorilla. Muistutuksia tai lausuntoja nähtävilläpidon aikana ei saapunut.

Kaavaehdotuksessa alueelle muodostuu rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue (AR), kerrosluvulla II ja rakennusoikeudella 1200 k-m2. Korttelialue mahdollistaa myös omilla rakennusoikeuksilla osoitettuna 3 kpl autosuoja-, talous- ja huoltotilojen rakentamisen (at).

Kaavoitus esittää kaupunginhallitukselle, että se ehdottaa kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi 4. kaupunginosan pysäköinti- ja virkitysalueen asemakaavan muutosehdotuksen ja tonttijaon.

Lisätietoja:
kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 040 578 9283

kaavasuunnittelija Timo Hätönen
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 0400 451 453

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy 4. kaupunginosan pysäköinti- ja virkistysaluetta koskevan asemakaavan muutoksen 7.1.2019 päivätyn kaavakartan mukaisesti sekä laaditun tonttijaon. Hakijoilta peritään kaavoituskustannuksena vuoden 2016 hinnoitteluperusteen mukaisesti 4000 €, kuulutuskustannuksena 250 €/kaavakuulutus sekä kiinteistönmuodostuksesta aiheutuvat kustannukset. Lisäksi hakijoiden ja kaupungin kesken on laadittu maankäyttösopimus. Asemakaavan muutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Kaupunginhallitus päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta tässä kokouksessa.

Päätös

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Esitys kaupunginvaltuustolle

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.