Kaupunginvaltuusto, kokous 23.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 117 Valtuustoaloite: Nepsy-ohjaajakoulutusta Rovaniemen opettajille (lisäpykälä)

ROIDno-2023-3393

Perustelut

Mari Jolanki ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Nepsydiagnoosien määrä on kasvussa ja valtava määrä nepsypiirteisiä jää kokonaan vaille diagnoosia. Jokaisella nepsypiirteisellä on yksilölliset ja vaihtelevat oireet, vahvuudet ja tuen tarpeet. 

Rovaniemellä on tällä hetkellä 9 kuukauden jono keskittymistiimiin. Tämä tarkoittaa lapsilla ja nuorilla sitä, että saattaa mennä jopa koko lukuvuosi, ennen kuin he pääsevät tiimiin arvioitavaksi. Jonossa on valtava määrä lapsia ja nuoria, joilla on haasteita, jotka vaikuttavat oppimiseen. Lähetteen keskittymistiimiin tekee psykologi, joista on tällä hetkellä huutava pula. Useilla kouluilla ei ole nimettyä koulupsykolgia tällä hetkellä. Tämä siis entisestään heikentää tilannetta ja hidastaa arviointiin pääsyä.

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus eli tuttavallisemmin nepsy-valmentajakoulutus antaa tutkimus- ja käytännön tietoa erilaisten haasteiden syistä ja ratkaisuista.  Antaa ohjaajalle valmiuksia tukea arjen hallintaa, toiminnanohjausta ja sosiaalisissa tilanteissa pärjäämistä.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Rovaniemen opettajille tarjotaan mahdollisuus Nepsy-valmentaja koulutukseen ja täten saadaan enemmän osaamista ja keinoja koulun arkeen tukemaan nepsy-lasten oppimista."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.