Kaupunginvaltuusto, kokous 23.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 119 Valtuustoaloite: Kaupunkilaisten hiihtoharrastuksen edistäminen (lisäpykälä)

ROIDno-2023-3396

Perustelut

Jukka Aula ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Rovaniemen kaupunki ylläpitää kiitettävän laajaa latuverkostoa kaupungin taajama-alueella. Teiden ja muiden kulkuväylien ylityskohtien hiekoitukset tuottavat kuitenkin paljon harmia hiihtäjille. Suksien usein toistuvat irroitukset ja uudelleen kiinnitykset ovat omiaan vähentämään hiihtonautintoa ja lähilatujen käyttöä. Moni hiihtäjä hyppää tämän vuoksi autoonsa etsiäkseen kauempaa sujuvampia hiihtoreittejä tai jättää hiihtonsa vähemmälle.

Latuverkoston käyttömukavuutta voitaisiin parantaa jättämällä latuverkoston tienylityskohtiin lumipolanne ja jättämällä ylityspaikat hiekoittamatta. Näin voitaisiin hienolla tavalla edistää kaupunkilaisten arkiliikuntaa ympäri kaupunkia.

Me allekirjoittaneet esitämme, että sivukatujen ja kevyenliikenteen väylien laturisteykset merkitään asianmukaisella liikennemerkillä ja liukkausvaroituksella sekä ohjeistetaan tavikunnossapidosta vastaavia yrityksiä jättämään näin merkittyjen laturisteysten lumipolanteet hiihtokelpoisiksi ja hiekattomiksi."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.