Kaupunginvaltuusto, kokous 23.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 121 Valtuustoaloite: Saarenkylän urheilukentän kehittäminen yhdessä seurojen kanssa kartoittaen (lisäpykälä)

ROIDno-2023-3398

Perustelut

Kaisu Huhtalo ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Saarenkylän urheilukenttä kaipaa kasvojen kohotusta. Kenttää käyttävät monet paikkakuntamme yleisurheiluun sekä palloilulajeihin liittyvät seurat. Olisikin hyvä kartoittaa yhdessä Saarenkylän urheilukenttää käyttävien kaupunkimme seurojen kanssa tarpeet, miten kenttää pitäisi ja voisi kehittää, että se tarjoaisi mahdollisuuden harrastaa lajeja parhaalla mahdollisella tavalla. Olisi hienoa, jos Saarenkylän kenttä voisi tulevaisuudessa täyttää esimerkiksi Kalevan kisoja varten tarvittavat fasiliteetit.

Kenttää käyttävät monet lasten liikunnan mahdollistavat seurat. Kentän yhteyteen voisikin rakentaa ulkosalin vanhemmille, jotta lasten huoltajat voisi itse liikkua sen aikaa, kun lapset harrastavat, mutta ovat kuitenkin fyysisesti lähellä, jos tulee tilanteita, että lapsi tarvitsee harrastamisen yhteydessä omaa aikuista. Tätä varten voisi hyödyntää, vaikka sitä nurmitilaa ison parkkipaikan edessä.

Me aloitteen allekirjoittaneet esitämme, että kaupunki tekee kyselyn urheilukentän kehittämisestä seuroille ja kaupunkilaisille ja kehittää kenttää kyselyn perusteella kuntalaisia ja seuroja paremmin palvelevaksi. Rovaniemen kaupunki on sitoutunut myös osallistavaan budjetointiin, joten esitämme, että seuraava osallistavan budjetoinnin alue olisi Saarenkylä ja sen viihtyisyyden ja virkistysalueiden kehittäminen."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.