Tilajaosto, kokous 29.11.2023

§ 64 Syväsenvaaran kalliosuojan korjaustyöt

ROIDno-2023-3737

Valmistelija

  • Juha Välitalo, rakennuspäällikkö, juha.valitalo@rovaniemi.fi

Perustelut

Hankkeen 1-vaiheessa (2024) täydennetään väestönsuojakäytön edellyttämiä varusteita ja huolletaan väestönsuojakäytön kannalta välttämättömät väestönsuojalaitteet, ovet, venttiilit ja spinklerjärjestelmä. Korjauksilla varmistetaan kalliotilan käytettävyys väestönsuojakäytössä.

Toteutusmuoto

Korjaustyö suunnitellaan ja kilpailutetaan kokonaisurakalla.  Kokonaisurakassa tilaaja tekee urakkasopimuksen rakennustöistä yhden urakoitsijan kanssa ja urakoitsija toteuttaa rakennustyön tilaajan laatimien asiakirjojen pohjalta. Tilaaja vastaa kohteen suunnittelusta ja suunnitelmista.

Hankkeen 2 vaiheessa (2025) perusparannustyöt kohdistuvat pääasiassa talotekniikan perusparantamiseen. Perusparannustyöt kohdistuvat pääasiassa teknisen käyttöikänsä päässä olevan talotekniikan perusparantamiseen. Talotekniikan perusparannustyöt, joita ovat mm käyttövesijohtojen uusiminen, ilmanvaihtokoneiden ja lämmönjakokeskusten uusiminen ja rakennusautomaation uusiminen.

Toteutusmuoto

Korjaustyö suunnitellaan ja kilpailutetaan jaetulla urakalla. Urakka jaetaan useampaan pienempään urakkaan. Urakat jaetaan seuraavasti:

Rakennusurakka (pääurakka)

LVIA-urakka (sivu-urakka)

Sähköurakka (sivu-urakka)

Tilaaja vastaa kohteen suunnittelusta ja suunnitelmista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Tilajaosto päättää hyväksyä Syväsenvaaran kalliosuojan korjaustyöt hankkeen 1 vaiheen toteutusmuodoksi kokonaisurakan ja hankkeen 2 vaiheen toteutusmuodoksi jaetun urakan  esittelytekstissä todetuilla perusteilla ja valtuuttaa henkilöstö- ja hallintojohtajan päättämään hankintaan liittyvän hankintailmoituksen julkaisusta ja tarjouspyyntöasiakirjojen hyväksymisestä. Lopullisen hankintapäätöksen tekee tilajaosto.

Päätös

Rakennuspäällikkö Juha Välitalo esitteli asiaa jaostolle.

Tilajaosto päätti yksimielisesti päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Juha Välitalo, Anu Kulmala

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.