Tilajaosto, kokous 29.11.2023

§ 67 Asettamispäätös: DASHBOARD -hanke

ROIDno-2023-3797

Valmistelija

  • Pekka Latvala, tilapalvelupäällikkö, pekka.latvala@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunkikonsernilla on hallinnoitavana suuri joukko erilaisia kiinteistöjä, rakennuksia ja toimitiloja niiden erilaisissa elinkaarivaiheissa ja useissa näistä on suunnitteilla myös peruskorjauksia. Hankkeessa kehitettävällä tiedonhallinnan välineellä yhteismitallistetaan kiinteistöistä kerättävä rakennuksen ja sen käytön data energiatehokkuus- ja päästövähennystavoitteiden mittaroimiseksi sekä mahdollistetaan suunnitteilla olevien peruskorjaushankkeiden arviointi suhteessa suunniteltuun kokonaiselinkaareen ja saavutettaviin hiilineutraalisuutta tukeviin tavoitteisiin mm. uusiutuvan energian hyödyntämisellä.

Kaupungin hallinnoimista kiinteistöistä kerätään aktiivisesti ja passiivisesti suuri määrä monenlaista dataa mikä tallentuu useisiin erilaisiin ja eri omistajien tietojärjestelmiin. Näiden tietojen avulla on mahdollista mitata ja arvioida kiinteistöjen käyttötehokkuutta, elinkaarivaihetta sekä aiemmin suoritettujen ja suunniteltujen peruskorjaustoimenpiteiden vaikutuksia energiatehokkuuteen ja päästövähennyksiin. Tämä edellyttää kuitenkin yhtenäisen tiedon keräämisen ja jalostamisen/laskennan työkalua, mikä myös kykenee huolehtimaan jatkuvasti päivittyvän tiedon lukemisesta eri lähteistä.

Hankkeen varsinaisina kohderyhminä ja tulosten käyttäjinä ovat Rovaniemen kaupunkikonsernin kiinteistöomaisuuden hallinnasta vastaavat toimijat: Rovaniemen kaupungin tilapalvelukeskus sekä kaupunkikonsernin tytäryhtiö Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy. Välillisinä kohderyhminä ovat kaupungin hallinnoimien kiinteistöjen käyttäjinä toimivat hallintokunnat; esim. opetus- ja kulttuuritoimi, koulutuskuntayhtymä ja liikuntatilojen käyttäjät jne.

Hankkeen toteutusaika on 1.10.2023-31.5.2025. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 294.412,00 euroa. Omarahoitusosuus (omana työnä) on 58.884,00 euroa.

Kaupungin projektiohjeiden mukaisesti hankkeisiin osallistumisesta tilapalvelukeskuksen osalta päättää Tilajaosto.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Tilapalvelukeskus lähtee toteuttamaan DASHBOARD-hanketta ja varaa siihen omarahoitusta vuosille 2023-2025 yhteensä 58.884,00 euroa.

Päätös

Päivi Alaoja esitti Matti Huutolan kannattamana, että asia käsitellään seuraavassa kokouksessa 13.12.2023.

Tilajaosto päätti Alaojan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Tilapalvelukeskus, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.