Sivistyslautakunta, kokous 22.2.2024

§ 22 Lapin musiikki- ja tanssiopiston lukukausimaksut lukuvuonna 2024-2025

ROIDno-2022-533

Valmistelija

  • Kai Väistö, palvelualuepäällikkö, kai.vaisto@rovaniemi.fi
  • Kaisa Kuula-Bullat, lapin musiikki- ja tanssiopiston rehtori, kaisa.kuula-bullat@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuuston kokouksessa hyväksymä talousarvion laadintaohje (KH 14.8.2023 §250)  luku 3.3. Talousarvion laadinnan kaikkia toimialoja ja -elimiä sitovat periaatteet, kappale  
"Perittävät maksut/Hinnastot
Toimielinkäsittelyssä (kts sivu 9) tulee käsitellä veloitettavat maksut/ hinnastot. Hinnastojen päivityksessä tulee huomioida kustannustason nousu kaupungin perimissä maksuissa."

Talousarvion täytäntööpano-ohje (KH 18.1202024 §410) kohta 6.2. "Maksut ja taksat (hinnoitteluliite) tarkistetaan vuosittain."

Lapin musiikki- ja tanssiopisto on Rovaniemen kaupungin ylläpitämä alueellinen taideoppilaitos. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää 24 264 laskennallista opetustuntia vuodessa Lapin musiikki- ja tanssiopistoa ylläpitävälle Rovaniemen kaupungille. Vuonna 2024 yksikköhinta on 89,34 euroa/opetustunti. Opetustuntimäärän perusteella rahoitettavan taiteen perusopetuksen järjestäjälle myönnettävä valtionosuuden määrä on 57 prosenttia. ​​​​​​Oppilasmaksut kattavat noin 16 prosenttia tuloista. Lapin musiikki- ja tanssiopiston lukukausimaksuja tulee tarkastella vuosittain ja tehdä tarvittavat korotukset yleisen kustannustason noususta johtuen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta päättää Lapin musiikki- ja tanssiopiston musiikin ja tanssin lukukausimaksut liitteen mukaisesti. 

Päätös

Sivistyslautakunta päätti toimialajohtajan päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Lapin musiikki-ja tanssiopisto