Ympäristölautakunta, kokous 28.2.2024

§ 26 Nimeämispyyntö: Häiriötilanteiden ja poikkeusolojen johtoryhmään / Kolarin kunta

ROIDno-2024-282

Valmistelija

  • Hannu Kangas, johtava rakennustarkastaja, hannu.kangas@rovaniemi.fi

Perustelut

Kolarin kunnanhallitus on 16.1.2024 päättänyt pyytää Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoa nimeämään edustajan kunnan laajennettuun johtoryhmään normaaliolojen häiriötilanteita ja poikkeusoloja varten. Kolarin kunnan laajennettuun johtoryhmään kuuluvat kunnan puolelta johtoryhmä sekä työsuojelupäällikkö, kunnossapitomestari, viestintäasiantuntija sekä sihteerinä hallintosihteeri. Lisäksi edustajat on pyydetty nimettäväksi Tornionlaakson Sähkö Oy:stä, Tunturi-Lapin Vesi Oy:stä Rovakaaren ympäristöterveydenhuollosta sekä Lapin hyvinvointialueen pelastuspalveluista ja sosiaali- ja terveyspalveluista.

Ympäristöterveydenhuollon rooli kunnan häiriötilanteiden ja poikkeusolojen johtoryhmässä on osallistua elinympäristön terveyteen vaikuttavien tilanteiden ehkäisyyn, selvittämiseen ja poistamiseen. Ympäristöterveydenhuollolla on lakisääteinen velvollisuus varautua elinympäristöön vaikuttaviin häiriötilanteisiin sekä suunnitella toimintansa siten, että häiriötilanteessa pystytään ehkäisemään, selvittämään ja poistamaan häiriön aiheuttamat terveyshaitat, häiriön vaikutukset saadaan rajoitettua mahdollisimman vähäisiksi ja häiriöstä toipuminen saadaan käyntiin mahdollisimman nopeasti.

Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunta vastaa Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon palveluiden järjestämisestä viranomaisena, joten toimivalta edustajan nimeämisestä on ympäristölautakunnalla. Nimeäminen pyydetään toimittamaan Kolarin kunnan kirjaamoon 8.3.2024 mennessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Hannu Kangas, johtava rakennustarkastaja, hannu.kangas@rovaniemi.fi

Ympäristölautakunta nimeää Kolarin kunnan häiriötilanteiden ja poikkeusolojen laajennettuun johtoryhmään Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon edustajaksi terveysvalvonnan johtaja Sini-Sisko Kilpeläisen.

Päätös

Ympäristölautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

kirjaamo@kolari.fi

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.