Kaupunginhallitus, kokous 26.8.2024

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 219 Kaupunginjohtajan tavoite- ja arviointikeskustelu

ROIDno-2018-3113

Valmistelija

  • Eeva-Maarit Kujala, kaupunginsihteeri, eeva-maarit.kujala@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 5 §:n 6. kohdan mukaisesti kaupunginhallituksen puheenjohtaja vastaa siitä,​ että kaupunginjohtajan kanssa käydään vuosittain tavoite-​ ja arviointikeskustelu kaupunginhallituksen linjauksen mukaisesti.

Hallintosäännön 153 §:n 5 momentin mukaan toimielin voi erityisestä syystä päättää,​ että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Toimielin voi tällöin päättää,​ että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Susanna Viitala, susanna.viitala@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää,​ että

  • asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä,​ koska kyse on kaupunginjohtajaa koskevasta tavoite-​ ja arviointikeskustelusta ja että
  • puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.
     

Kaupunginhallitus käy edellä olevan kohdan 6. mukaisen linjakeskustelun kaupunginjohtajan kanssa käytävän tavoite-​ ja arviointikeskustelun pohjaksi ja sopii keskustelun järjestämisajan. Keskusteluun osallistuvat kaupunginjohtaja,​ kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat.

Päätös

Hallintolakimies Mikko Lindroos ja hallintosihteeri Marja Marjetta poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. 

Kaupunginhallitus kävi keskustelun arviointi- ja tavoitekeskustelun pohjaksi.

Arviointi- ja kehityskeskustelun ajankohta sovitaan erikseen. Tilaisuuteen osallistuvat kaupunginhallituksen puheenjohtajisto sekä kaupunginjohtaja. Muutoin kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esityksen mukaisesti.