Tekninen lautakunta, kokous 23.11.2023

§ 44 Lausunto Rakennusperinnön suojeleminen / Auttin kappeli

ROIDno-2023-3307

Valmistelija

  • Markku Pyhäjärvi, kaavoituspäällikkö, markku.pyhajarvi@rovaniemi.fi

Perustelut

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on ilmoittanut Rovaniemen kaupungin Auttin kylässä kiinteistöllä 698-402-110-2 sijaitsevan Auttin kappelin suojeluasian vireilletulosta. Lapin ELY-keskus pyytää antamaan lausunnon viimeistään 10.12.2023.

Auttin - Pirttikosken sivistysseura Pohjolan Valo ry on esittänyt 22.9.2023 Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, että Rovaniemen kaupungissa sijaitseva Auttin kappeli määrättäisiin rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain (498/2010) nojalla suojeltavaksi. Suojeluasia koskee kiinteistöä rakennuksineen.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on määrännyt rakennusperintölain mukaisen vaarantamiskiellon 10.10.2023.

Auttissa ja Auttin kappelin alueella ei ole voimassa oikeusvaikutteista kaavaa, joten kohteen suojeluarvoja ei ole Rovaniemen kaupungin kaavoissa määritelty. Rovaniemen kaupungilla ei ole vireillä eikä suunnitteilla kaavan laatimista alueelle.

Auttin kappelin rakennushistoriallinen selvitys ja inventointi on tehty Rovaniemen seurakunnan toimeksiannosta. Työ valmistui 14.04.2023. Selvitystyön on tehnyt arkkitehti Antti Koivula ja ark.yo. Henrikki Moisander Arkkitehtitoimisto Rantakokko Oy:stä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää, ettei Rovaniemen kaupungilla ole lausuttavaa Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle vireille tulleeseen Rovaniemen kaupungin Auttin kylässä kiinteistöllä 698-402-110-2
sijaitsevan Auttin kappelin suojeluasiaan.

Päätös

Tekninen lautakunta kuuli asiassa kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärveä.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Lapin ELY-keskus

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.