Kaupunginhallitus, kokous 13.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 50 Kaupunginhallituksen alaisen toiminnan käyttösuunnitelmat vuodelle 2023

ROIDno-2022-2496

Valmistelija

  • Janne Sandgren, vt. konsernitalouspäällikkö, janne.sandgren@rovaniemi.fi
  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi
  • Erika Kauvosaari, talousarviopäällikkö, erika.kauvosaari@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 12.12.2022 § 153 hyväksynyt talousarvion vuodelle 2023 ja taloussuunnitelman vuosille 2024 – 2026.

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 19.12.2022 § 446 hyväksynyt vuoden 2023 talousarvion täytäntöönpano-ohjeen, jonka mukaan toimielimien on laadittava tehtävä ja/tai vastuualueilleen talousarvioon perustuvat vuoden 2023 käyttösuunnitelmat. Toimielimet päättävät määrärahojen kohdentamisesta tarkemmalla tasolla käyttösuunnitelmissa. Toimielin hyväksyy käyttösuunnitelman vähintään palvelu tai vastuualueittain. Investointien työohjelmat hyväksytään tarkemmalla tasolla toimielimissä. 

Toimielimille on tehtävä esitys käyttösuunnitelman muutoksesta, mikäli määrärahojen tai investointien suunniteltu käyttö muuttuu olennaisesti talousarviovuoden aikana. Talousarviomuutokset hyväksyy valtuusto. 

Toimielinkohtaiset sitovuustasot on vahvistettu talousarvion käyttötalousosassa. 

Kaupunginhallituksen nettomäärärahat ovat yhteensä -946 363,40 euroa. Kaupunginhallituksen alainen toiminta jakaantuu toimielimeen ja konsernihallintoon. Tarkempi jaottelu on liitteessä olevassa käyttösuunnitelmassa. Kaupunginvaltuusto on päättänyt kaupunginhallituksen investointiosan nettokehykseksi -2 250 000 euroa.

Tilapalvelukeskuksen tulostavoite on -800 000 euroa, tarkempi käyttösuunnitelma ja tuloslaskelmamuotoinen suunnitelma ovat liitteinä. Kaupunginvaltuusto on päättänyt tilapalvelukeskuksen investointiosan nettokehykseksi -19 075 000 euroa. Tilapalvelukeskuksen työohjelman hyväksyy tilajaosto hallintosäännön mukaisesti.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevat kaupunginhallituksen ja tilapalvelukeskuksen käyttösuunnitelmat vuodelle 2023.

Päätös

Vt. konsernitalouspäällikkö Janne Sandgren esitteli asiaa kaupunginhallitukselle.

Kaupunginjohtajan teki kokouksessa muutetun päätösehdotuksen:
"Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevat kaupunginhallituksen ja tilapalvelukeskuksen käyttösuunnitelmat vuodelle 2023 sillä muutoksella, että kustannuspaikan 1014 verotuskustannukset 680 000 euroa siirretään omaksi kustannuspaikaksi." 

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan muutetun esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Kaupunginhallituksen vastuualuepäälliköt; talous- ja rahoituspalvelut, tilajaosto, tilapalvelukeskus

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.