Sivistyslautakunta, kokous 30.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Oikaisuvaatimus lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtorin viran 26320112 valinnasta

ROIDno-2023-467

Valmistelija

  • Kai Väistö, palvelualuepäällikkö, kai.vaisto@rovaniemi.fi
  • Risto Kuoksa, rehtori, risto.kuoksa@rovaniemi.fi

Perustelut

Virkaa hakenut Markus Romakkaniemi vaatii koulutuapslveluiden palvelualuepäällikön päätöksen 28.2.2023 § 55 kumoamista lainvastaisena ja ei-tarkoituksenmukaisena.


Vastine oikaisuvaatimuksesta/rehtori Risto Kuoksa

Ounasvaaran lukion työsuunnitelmassa lv 2022-23 filosofian opetusta on 7, historian opetusta 20 ja yhteiskuntaopin opetusta 27 vuosiviikkotuntia.Ylioppilaskirjoituksissa lv 22-23 filosofian kokeeseen osallistuu 4, historian 35 ja yhteiskuntaopin 52 kokelasta. Ounasvaaran lukion nykyisessä opettajakunnassa on kaksi viranhaltijaa (FM Allan Valasmo ja FM Eija Laiho), joilla on asetuksen opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista  14.12.1998 / 986 mukainen kelpoisuus opettaa filosofiaa. 7 vuosiviikkotunnin filosofian opetuksen järjestäminen kahden opettajan toimesta ei ole haaste kolmen opettajan HI-YH-FI aineryhmässä. Pääpaino aineryhmässä on yhteiskuntaopin ja historian opetuksen järjestämisessä.

Täytettävän viran nimike historian ja yhteiskuntaopin lehtori on tarkoituksenmukainen.
 

Viran täyttöprosessi on anonyymi haku, jossa henkilöiden nimi ja sukupuoli ei ole tiedossa valmisteluvaiheessa ennen haastattelua. Haastatteluun valittiin anonyyminen hakemusten perusteella 4 hakijaa. Valmistelu tehtiin 3 hengen ryhmässä (henkilöstösuunnittelija ja 2 rehtoria).  Hakijan työkokemuksen pituus ei ole ainoa ansioituneisuutta tuottava tekijä.  Romakkaniemi ei sijoittunut valmisteluvaiheessa 4 haastatteluun kutsuttavan joukkoon.
 

Valintaprosessin valmistelussa Romakkaniemeä ei syrjitty.


Haastattelun jälkeen haastatteluryhmä (valmisteluryhmä ja opetuspäällikkö) esitti virkaan valittavaksi FM Ossi Peltoniemen. Peltoniemellä on opettajakokemusta yhteensä noin 6 vuotta, josta 1 vuosi on tehty lukiossa. Työkokemuksesta 5 vuotta on Rovaniemen kaupungin palveluksessa. Työkokemuksen kokonaismäärän ja Rovaniemen kaupungin palveluksessa tehdyn ja todetun työkokemusnäytön perusteella Peltoniemi on vahva hakija. Haastattelussa todetut ammatilliset näkemykset ja henkilökohtaiset ominaisuudet tukivat työkokemuksesta saatua käsitystä.

Peltoniemellä on kelpoisuus virkaan, hänellä on riittävä ja hyväksi todettu työkokemus. Lopullinen harkinta virkaan valittavasta hakijasta on tapahtunut viranhaltijalain ja hallintolain oikeusperiaatteiden mukaisissa rajoissa. Virkavalinnan perusteluiden osalta Romakkaniemi ei tullut syrjityksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen edellä mainituilla perusteilla.

Päätös

Sivistyslautakunta päätti yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteluun.

Tiedoksi

Ounasvaaran lukio, Markus Romakkaniemi

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Sivistyslautakunta

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.