Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 22.8.2023

§ 138 Kaavoituksen käynnistämissopimus asemakaavan muutos kortteli 3065 tontti 1, Walleniuksenväylä 1

ROIDno-2023-2517

Valmistelija

  • Markku Pyhäjärvi, kaavoituspäällikkö, markku.pyhajarvi@rovaniemi.fi
  • Pertti Onkalo, vt. toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Perustelut

Hoivatilat Oyj on hakenut valtakirjalla asemakaavan muutosta asuinkerrostalojen (AK) tontille 1 korttelissa 3065, osoitteessa Walleniuksenväylä 1.  Hoivatilat Oyj ja Senaatti Kiinteistöt ovat tehneet kiinteistökaupan esisopimuksen tontista.  

Hakija esittää tontin asemakaavan mukaisen käyttötarkoituksen muuttamista siten, että se sallisi ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen, erityisryhmien asumisen, kevyempää ikäihmisten asumista sekä päiväkotitoimintaa. Tontille osoitettua rakennusoikeutta ei ole tarvetta nostaa. Rakennusalueen rajat sekä rakennusten massoittelu on syytä tarkistaa kaavamuutoksen yhteydessä kuitenkin niin, että Santamäentien varressa oleva puustoalue säilytetään. 

Aluetta koskee 23.4.2013 allekirjoitettu maankäyttösopimus, jonka perusteella Senaatti-kiinteistöt sitoutuu siihen, että ennen asemakaavan mukaisten rakentamattomien tonttien luovutusta kolmannelle ja tonttia koskevan kauppakirjan allekirjoittamista kolmannelle ostaja ja Rovaniemen kaupunki sopivat kirjallisesti kaupan kohteen rakentamisesta, rakentamisaikataulusta ja sopimussakosta.  

Paikkatieto- ja tonttipalvelut on valmistellut oheisen sopimusluonnoksen, jolla Hoivatilat Oyj:n kanssa sovitaan kaavoituksen käynnistämisestä, kaavoituksesta aiheutuvista kustannuksista sekä esitetään tavoitteet ja lähtökohdat kaavoituksen käynnistämiselle. Sopijapuolet sitoutuvat tarvittaessa neuvottelemaan mahdollisen asemakaavan muutosluonnoksen/-ehdotuksen julkisesti nähtävillä olon jälkeen sopimusaluetta koskevan maankäyttösopimuksen Kaupungin maapoliittiseen ohjelmaan kirjattujen sopimusperiaatteiden mukaisesti. Lisäksi 23.4.2013 maankäyttösopimuksen mukaisesti tulee sopia kohteen rakentamisesta, rakentamisaikataulusta ja sopimussakosta ennen lopullisen kiinteistökaupan suorittamista.   

Hallintosäännön mukaisesti yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää toimialansa suunnittelu- ja urakkasopimuksista ja muista sopimuksista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, vt. toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää hyväksyä oheisen liitteen mukaisen asemakaavan käynnistämissopimuksen. 

Kaupungingeodeetti valtuutetaan allekirjoittamaan sopimus ja se varmennetaan siten, että ne allekirjoittaa kaupungingeodeetin ohella toinen elinvoimapalvelujen viranhaltija. 

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärveä.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Hoivatilat Oyj/Pigg, Senaatti Kiinteistöt/Lassila, Kaavoitus/Pyhäjärvi