Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 22.8.2023

§ 137 Asemakaavan muutos liikennejärjestelyt, Porokatu-Vuonelontie

ROIDno-2022-4208

Valmistelija

  • Nicholas Coull, kaavasuunnittelija, nicholas.coull@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaavoitus 9.8.2023/ kaavasuunnittelija NC:

Vireilletulo
Kaavoituspäällikkö on viranhaltijapäätöksellään 8.12.2022 (§ 15) saattanut vireille asemakaavan laatimisen 4. kaupunginosan katu- ja virkistysalueilla, Porokatu-Vuonelontie. Asemakaavan muutos kuulutettiin vireille lehtikuulutuksella Lapin Kansassa 3.2.2023. Asemakaavamuutoksen asiakirjoihin on voinut tutustua 6.-20.2.2023 Osviitassa, kaupungin internetsivujen Kaavatorilla sekä kaupungin kaavoituksessa.

Valmisteluvaiheen kuuleminen
Voimassa oleva asemakaava ja asemakaavan muutosluonnos pidettiin 10.-23.3.2023 valmisteluvaiheen kuulemista varten nähtävillä palvelupiste Osviitassa, kaupungin internetsivujen Kaavatorilla sekä kaupungin kaavoituksessa. Valmisteluvaiheen kuulemisesta ja nähtävillä pidosta ilmoitettiin kuulutuksella Lapin Kansassa 9.3.2023 sekä kirjeellä lähialueen maanomistajille ja vuokralaisille. Nähtävilläpidon aikana saapui neljä mielipidettä. Mielipiteet ja niihin laaditut vastineet on esitetty liitteenä olevalla vuorovaikutuslomakkeella.

Kaavaluonnos
Kaavaluonnoksessa mahdollistetaan Kajaanintien (kt 78) kehittäminen - suunnitelman (2018) mukaiset muutokset, jonka tavoitteena on Kajaanintien liikenteen sujuvoittaminen. Liikennemäärien kasvaessa haasteet ja turvallisuus liikenteen solmukohdissa muuttuvat myös. Kaavamuutoksen myötä kevyenliikenteen yhteyksiä ja ylityskohtia linjataan osittain uudelleen, muutokset mahdollistavat mm. suunnitelmissa esitetyn ajokaistan lisäyksen Porokadulle. Lisäksi kulku Kajaanintien risteysalueelta Vuonelontielle katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä.

Kaavoitus esittää yhdyskuntasuunnittelun lautakunnalle, että 4. kaupunginosan katu- ja virkistysalueiden kaavaluonnos hyväksytään jatkokaavoituksen pohjaksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, vt. toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää hyväksyä 4. kaupunginosan katu- ja virkistysalueille laaditun asemakaavan muutosluonnoksen 1.3.2023 päivätyn kaavakartan mukaisesti. Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää kaavaehdotuksesta ja sen asettamisesta ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtäville. Asemakaavan muutoksesta pyydetään Lapin Ely -keskuksen lausunto. Asemakaavan muutoksen hyväksyy yhdyskuntasuunnittelun lautakunta (Hallinto- ja johtosääntö 34 §).

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärveä ja kaupungininsinööri Janne Alkkia.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Kaavoitus