Sivistyslautakunta, kokous 21.9.2023

§ 88 Napsun ja Vaaranlammen monitoimitalon kalustaminen ja varustaminen

ROIDno-2023-2988

Valmistelija

  • Minna Haurinen, talouspäällikkö, minna.haurinen@rovaniemi.fi
  • Tiina Mölläri, peruskoulun rehtori, tiina.mollari@rovaniemi.fi
  • Sami Oinas, rehtori, sami.oinas@rovaniemi.fi

Perustelut

Napsun monitoimitalon ja Vaaranlammen monitoimitalon kalustaminen ja varustus

Napsun monitoimitalo valmistuu kahdessa vaiheessa. Uudisrakennus valmistuu elokuussa 2025 ja nykyisen Nivavaaran peruskoulun  eli pienten koulun peruskorjaus kesäkuussa 2026. Kalusteiden, varusteiden ja opetusvälineiden hankinta toteutetaan kahdessa vaiheessa siten, että uudisrakennuksen varusteet ja kalusteet hankitaan kevään 2025 aikana. Suunnittelutyö yhdessä käyttäjien kanssa aloitetaan kevään 2024 aikana, jotta hankintaan jää riittävästi aikaa. Pienten koulun peruskorjauksen suunnittelu toteutetaan lukuvuoden 2024-2025 aikana. Kaluste- ja varustehankinnat tehdään keväällä 2026.

Vaaranlammen monitoimitalo valmistuu elokuussa 2025. Kalusteiden, varusteiden ja opetusvälineiden hankinta tehdään kevään 2025 aikana. Suunnittelutyö aloitetaan syksyllä 2023.

Monitoimitalojen tilat ja kalusteet muodostavat muuntuvan, yhtenäisen, rauhallisen, hyvin akustoidun, pedagogiikkaa ja toimintaa tukevan kokonaisuuden, jossa on huomioitu yhdessä tekeminen sekä digioppimisen mahdollisuudet. Monitoimitalojen kalusteiden tulee olla monikäyttöisiä, helposti liikuteltavia sekä yhteensopivia eri tilojen ja materiaalien kanssa. Julkiseen tilaan suunnitellut kalusteet ovat kestäviä ja huollettavia. Kalusteita hankittaessa huomioidaan kaikkien käyttäjien tarpeet sekä kestävän kehityksen ja kiertotalouden näkökulmat. Kalusteiden ja varusteiden hinnoista on tehty ennakkokysely sekä kartoitettu menneiden vuosien kouluhankkeiden hankintoja, joiden perusteella on rakennettu alustava arvio ensikalustamisen kustannuksista kokonaisuutena, sisältäen oppilastarpeet, nuorisotilat ja turnaussalin Napsun monitoimitalolle ja oppilastarpeet, nuorisotilat, kirjaston sekä 8-ryhmäisen päiväkodin Vaaranlammelle. Alustava arvio hankinnnoista Napsun osalta sisältäen koko monitoimitalotarpeen on 2 902 000€ ja Vaaranlammen osalta 1 424 000€. Kokonaisinvestoinniksi ensikalustaminsen osalta molempiin monitoimitaloihin arvioidaan 4 326 000€, joka tarkentuu suunnittelun edetessä.

Näiden lisäksi oppikirjahankinnat tulevan käyttöönottovuoden käyttötalouskuluksi. Alusvava arvio Napsun oppimateriaalikustannukseksi on 490 000 € ja Vaaranlammelle 165 000€.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy Napsun ja Vaaranlammen monitoimitalojen kalustamisen ja varustamisen alustavan kustannusarvion 4 326 000€ ja kalustamis- ja sisustussuunnittelutyön aloittamisen molempiin kohteisiin. Summat tarkentuvat suunnittelun edetessä. 

Päätös

Merkittiin kaupunginhallituksen edustaja Timo Tolonen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo 9.52 ja kaupunginhallituksen edustaja Maria-Riitta Mällinen liittyi etäyhteydellä klo 9.54.

Sivistyslautakunta päätti toimialajohtajan päätösehdotuksen mukaisesti.