Kaupunginhallitus, kokous 28.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 275 Konserniohje

ROIDno-2020-2839

Valmistelija

  • Janne Sandgren, konsernitalouspäällikkö, janne.sandgren@rovaniemi.fi
  • Jenni Saukkoriipi, hallintolakimies, jenni.saukkoriipi@rovaniemi.fi

Perustelut

Kuntalain 14 § mukaan valtuuston tehtävänä on päättää omistajaohjauksen periaatteista ja konserniohjeesta. Kuntalain 47 § mukaan konserniohjetta sovelletaan kunnan tytäryhteisöjen sekä soveltuvin osin osakkuusyhteisöjen omistajaohjaukseen. Konserniohje määrittelee keskeisimmät toimintatavat muun muassa konsernijohtamiseen, -valvontaa ja -ohjaukseen, konserniraportointiin, kokouksessa edustamiseen, omistajan ennakkokannan hankkimiseen, talouden ja toiminnan suunnitteluun, rahoitukseen, tiedottamiseen ja luottamushenkilöiden tiedonsaantiin sekä tukipalveluihin. 

Voimassa oleva Rovaniemen kaupungin konserniohje on hyväksytty valtuustossa 15.5.2016. Uusi konserniohje on laadittu huomioiden konserniohjauksen kehittyminen ja konserniyhteisöjen kasvanut merkitys kuntakonsernissa. 

Kunnan tytäryhteisön hyvästä hallinto- ja johtamistavasta säädetään erillisellä ohjeella.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus esittää, että valtuusto hyväksyy liitteen mukaisen Rovaniemen kaupungin konserniohjeen.

Päätös

Konsernitalouspäällikkö Janne Sandgren esitteli asiaa kaupunginhallitukselle. 

Kaupunginjohtaja teki kokouksessa muutosehdotuksen niin, että kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan konserniohjeen seuraavalla muutoksella: Sivun 9 kohtaa 4 muutetaan seuraavasti:

  • "toimintaan nähden tärkeän liiketoiminnan, omaisuuden tai oikeuksien (mukaan lukien immateriaalioikeudet) hankkiminen, myyminen, vuokraaminen, luovuttaminen tai panttaaminen"


muutetaan muotoon

  • "konsernin ja konserniyhteisöjen toimintaan nähden tärkeän liiketoiminnan, omaisuuden tai oikeuksien (mukaan lukien immateriaalioikeudet) hankkiminen, myyminen, vuokraaminen, luovuttaminen tai panttaaminen".

 

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan muutetun päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Esitys kaupunginvaltuustolle

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.