Kaupunginhallitus, kokous 28.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 273 Pulkamontien terveyskeskuksen tilaelementin rahoitusleasing -sopimuksen jatkaminen

ROIDno-2023-2835

Valmistelija

  • Maria Granberg, hallinto- ja talouspäällikkö, maria.granberg@rovaniemi.fi
  • Janne Sandgren, konsernitalouspäällikkö, janne.sandgren@rovaniemi.fi

Perustelut

Tilapalvelukeskus on vuokrannut 1.1.2023 alkaen aiemmin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä olleet tilat Lapin hyvinvointialueelle. Vuokrasopimukset ovat määräaikaisia ajalla 1.1.2023-31.12.2025  (3 vuotta) ja sopimuksiin sisältyy yhden (1) vuoden optio ajalle 1.1.2026-31.12.2026.

Yksi Lapin hyvinvointialueelle vuokrattavista kohteista on Pulkamontien terveyskeskussairaala osoitteessa Pulkamontie 4, 96900 Saarenkylä. Terveyskeskussairaalan yksi osasto on tilaelementtinä toteutettu laajennusosa, joka hankittiin viiden (5) vuoden määräajalle vuonna 2018. Tilaelementin toimitti Elementit-E Oy ja hanke rahoitettiin Kuntarahoitus Oyj:n rahoitusleasingillä. Kaupungin ja Kuntarahoitus Oyj:n välinen rahoitusleasing -sopimus on päättymässä 31.10.2023.

Laajennusosalle haettiin vuonna 2018 rakennuslupa tilapäiselle rakennukselle viideksi (5) vuodeksi. Tilapalvelukeskus on selvittänyt rakennusvalvonnan kanssa laajennusosan rakennusluvan jatkamista ja rakennuslupaa voidaan jatkaa sillä edellytyksellä, että laajennusosan julkisivun palosuojaus tulee saattaa tämän päivän määräysten mukaiseksi. Tilapalvelukeskus on selvittänyt palosuojauksen kustannukset ja ne ovat arvioituna 100.000 euroa. Palosuojauksen toteuttaja on kilpailutettu kesän 2023 aikana ja suojauksen toteuttaa edullisimman tarjouksen tehnyt tilapalvelukeskuksen rakennusteknisten korjaus- ja muutostöiden puitesopimustoimittaja syksyn 2023 aikana.

Tilapalvelukeskus on  yhdessä talous- ja rahoituspalveluiden kanssa neuvotellut Kuntarahoitus Oyj:n kanssa rahoitusleasing -sopimuksen jatkamisesta 31.12.2025 saakka. Tilapalvelukeskus on pyytänyt tarjouksen Kuntarahoitus Oyj:ltä, tarjous päivämäärällä 21.8.2023 on liitteenä. Rahoitusleasing -sopimuksen kokonaismäärä on 700.000 euroa (laajennusosan jäännösarvo 600.000 euroa päivämäärällä 31.10.2023) ja palosuojauksen kustannukset 100.000 euroa. Tarjouksen mukaiset Kuntarahoitus Oyj:n vaihtoehtoiset korkotarjoukset (Vaihtuvakorkoiset 6 kk ja 3 kk Euribor sekä Kiinteäkorkoinen) ja marginaalit ilmenevät liitteestä. Lopullinen kokonaiskorko määrittyy lopullisen allekirjoitushetken mukaan.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää jatkaa Pulkamontien terveyskeskussairaalan laajennusosan rahoitusleasing -sopimusta ajalle 1.11.2023-31.12.2025. Kaupunginhallitus valtuuttaa konsernitalouspäällikön valitsemaan edullisimman korkoratkaisun rahoitusleasing -sopimukseen 1.11.2023 alkaen lokakuun 2023 aikana ja allekirjoittamaan sopimuksen. Muilta osin asia merkitään tiedoksi.

Päätös

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Kuntarahoitus Oyj, Tilapalvelukeskus, Lapin hyvinvointialue

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Rovaniemen kaupunginhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.