Kaupunginhallitus, kokous 15.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n palvelusopimus vuodellle 2024

ROIDno-2018-2752

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tuula Rintala-Gardin, kansainvälisten asioiden päällikkö, tuula.rintala-gardin@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunginhallitus on 27.9.2010 (§ 301 päättänyt), että Rovaniemen matkailu- ja markkinointipalvelut hankitaan elinkeinoyksikön esittämällä puitesopimusjärjestelyllä Rovaniemen Matkailu- ja Markkinointi Oy:ltä hankintalain mukaisena suorahankintana.

Luonnos Rovaniemen kaupungin ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n välisestä palvelusopimuksesta vuodelle 2023 on liitteenä.  Palvelusopimus kohdentuu Rovaniemen kaupungin ostamiin matkailu- ja markkinointipalveluihin, joiden pääkohdat ovat 

1. Matkailuneuvonnan järjestäminen

2. Rovaniemen matkailubrändin ylläpito, kehittäminen ja markkinointi

3. Yhteismarkkinointi yritysten kanssa ja matkailun alueorganisaatiotoiminta

4. Tapahtumamarkkinointi

5. Vierailu- ja PR-palvelut

Palvelusopimuksen kokonaishinta on 760 000 euroa.  Palvelusopimuksen toteutuksesta raportoidaan kaksi kertaa vuodessa.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

Jaakko Rantsi, toimialajohtaja, jaakko.rantsi@rovaniemi.fi

Elinvoimalautakunta hyväksyy liitteenä olevan sopimusluonnoksen Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:ltä ostettavista palveluista vuodelle 2023.

Päätös

Lautakunta kuuli asiassa palvelualuepäällikkö Tuula-Rintala-Gardinia.

LISÄYSESITYS KOHTAAN: 4.2. Rovaniemen matkailubrändin ylläpito, kehittäminen ja markkinointi Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy jatkaa Sustainable Travel Finland -ohjelman paikallista koordinointia ja viestintää yritysten suuntaan, tavoitteenaan kasvattaa yritysten määrää joille STF-sertifikaatti on myönnetty, 50%:iin kaupungissa toimivista yrityksistä. Nuorisovaltuuston edustaja Miikka Pihlaja poistui kokouksesta klo 16.01 ja talouspäällikkö Hannu Pessa poistui kokouksesta klo 16.06.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti toimialajohtajan esityksen mukaisesti ja lisäksi lautakunta päätti yksimielisesti Sanna Konolan muutoslisäyksellä. 

Valmistelija

Tuula Rintala-Gardin, kansainvälisten asioiden päällikkö, tuula.rintala-gardin@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunginvaltuusto päätti 12.12.2022 (§150) kokouksessaan hallintosäännön muuttamisesta siten, että kaupunginhallitus päättää kansainvälisestä toiminnasta sisältäen kansainvälisen elinkeinomarkkinoinnin ja matkailun edistämisen (Hallintosääntö, luku 4 § 29).

Rovaniemen matkailu- ja markkinointipalvelujen tavoitteena on vahvistaa matkailun yritystoimintaa ja uuden yritystoiminnan syntymistä. Tavoitteena on matkailun toimialan työpaikkojen lisääminen, mikä edellyttää matkailupalvelujen kysynnän kasvua ja yritysten kannattavuuden parantumista, mikä puolestaan mahdollistaa uudet investoinnit. Kysynnän kasvuun voidaan vaikuttaa tuotekehityksellä, markkinointitoimenpiteillä ja yritysten liiketoimintaosaamisen kasvattamisella.

Rovaniemen kaupunki tekee vuosittain palvelusopimuksen Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n kanssa, missä määritetään Rovaniemen kaupungin yhtiöltä hankkimat matkailu- ja markkinointipalvelut. Palvelusopimuksen mukaan Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy raportoi palvelusopimuksen toteutumisesta kaksi kertaa vuodessa. Vuoden 2023 palvelusopimus sekä raportointi ajalta 1.1. -  30.6.2023. on liitteenä.

Toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen esittelee raportin.

Päätösehdotus

Esittelijä

Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n raportin ajalta 1.1. -  30.6.2023.

Päätös

Tämä asia käsiteltiin § 276 jälkeen.

Toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen esitteli asiaa kaupunginhallitukselle.

Henri Ramberg siirtyi etäyhteydestä kokoushuoneeseen kello 16:47.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Tuula Rintala-Gardin, kansainvälisten asioiden päällikkö, tuula.rintala-gardin@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunginhallitus on 27.9.2010 (§ 301 päättänyt), että Rovaniemen matkailu- ja markkinointipalvelut hankitaan elinkeinoyksikön esittämällä puitesopimusjärjestelyllä Rovaniemen Matkailu- ja Markkinointi Oy:ltä hankintalain mukaisena suorahankintana. Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy ovat tehneet hankintasopimuksen vuosille 2011-2015, jonka jälkeen sopimus on voimassa toistaiseksi kuuden kuukauden irtisanomisajalla. Sopimus on liitteenä.

Rovaniemen kaupungin 1.9.2023 voimaan tulleen hallintosäännön mukaisesti kaupunginhallitus vastaa kaupungin kansainvälisestä toiminnasta sisältäen kansainvälisen elinkeinomarkkinoinnin ja matkailun edistämisen.

Luonnos Rovaniemen kaupungin ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n välisestä palvelusopimuksesta vuodelle 2024 on liitteenä. Palvelusopimus kohdentuu Rovaniemen kaupungin ostamiin matkailu- ja markkinointipalveluihin, joiden pääkohdat ovat

  1. Matkailuneuvonnan järjestäminen
  2. Rovaniemen matkailubrändin ylläpito, kehittäminen ja markkinointi
  3. Tapahtumamarkkinointi
  4. Vierailu- ja PR-palvelut

Vuoden 2024 sopimuksessa on panostettu erityisesti matkailun ympärivuotisuuteen, kestävään kehitykseen ja lumettoman ajan markkinointiin.

Palvelusopimuksen kokonaishinta on 760 000 euroa.  Palvelusopimuksen toteutuksesta raportoidaan kaksi kertaa vuodessa.  Palvelusopimuksen kustannus on varattuna kaupunginhallituksen vuoden 2024 talousarvioon.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevan sopimusluonnoksen Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:ltä ostettavista palveluista vuodelle 2024.

Päätös

Kaupunginhallitus kuuli asiassa kansainvälisten asioiden päällikkö Tuula Rintala-Gardinia.

Kaupunginjohtaja teki kokouksessa muutetun päätösehdotuksen:

Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä olevan sopimusluonnoksen Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:ltä ostettavista palveluista vuodelle 2024. Samalla kaupunginhallitus edellyttää, että tulevassa markkinoinnissa huomioidaan myös maata pitkin matkustaminen.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan muutetun päätösehdotuksen mukaisesti.

Kaupungihallitus piti kokoustauon kello 14.30 - 14.50 asian käsittelyn jälkeen. Puheenjohtaja piti tauon jälkeen nimenhuudon ja totesi, että kaikki ennen taukoa paikalla olleet olivat edelleen paikalla. Lisäksi paikalla oli Tuula Rintala-Gardin.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Rovaniemen kaupunginhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.