Tekninen lautakunta, kokous 22.10.2024

§ 151 Asemakaavan muutos 3.kaupunginosa katu- ja virkistysalueet, Riistatie, Lapinkävijäntie

ROIDno-2024-1573

Valmistelija

  • Niina Alanenpää, maankäyttöasiantuntija, niina.alanenpaa@rovaniemi.fi

Perustelut

Yhdyskuntatekniikka on jättänyt asemakaavamuutos aloitteen Riistatien katualueen sekä Riistatien ja Lapinkävijäntien kulmauksessa olevan puistoalueen muuttamisesta niin, että osa Riistatien katualueesta muutetaan puistoksi ja puiston käyttötarkoitus muutetaan samalla leikkipuistoksi. Riistatien jatkeeksi tulevaan puistoon merkitään polkupyörä- ja jalankulkuväylä.

Vireilletulon ja valmisteluvaiheen kuuleminen
Kaavoituspäällikkö käynnisti viranhaltijapäätöksellään 25.4.2024 § 11 asemakaavan muutoksen 3. kaupunginosassa katu- ja virkistysalue, Riistatie, Lapinkävijäntie. Vähäisenä asemakaavamuutoksena vireilletulon sekä valmisteluvaiheen kuuleminen järjestettiin samanaikaisesti, joka ilmoitettiin lehtikuulutuksella 18.6.2024 Lapin Kansassa. Asemakaavamuutoksen asiakirjoihin on voinut tutustua 19.6.-18.7.2024 Osviitassa sekä kaupungin internetsivujen kaavatorilla. Nähtävilläpidon aikana ei saapunut mielipiteitä. 

Kaavaluonnos
Kaavamuutoksessa osa Riistatien katualueesta muutetaan puistoksi ja käyttötarkoitus muutetaan leikkipuistoksi (VK). Lisäksi Riistatien jatkeeksi tulevaan puistoon merkitään polkupyörä- ja jalankulkuväylä. Kaavamuutosalueen pinta-ala on 0,2302 ha.

Kaavoitus esittää tekniselle lautakunnalle, että se hyväksyy asemakaavan muutoksen ehdotusvaiheen kuulemista varten. Asemakaava laitetaan MRL 65 §:n mukaisesti 30 vuorokaudeksi nähtäville Osviittaan ja kaavatorille. Asemakaavan muutoksen hyväksyy tekninen lautakunta (Hallinto- ja johtosääntö 34 §).

Lisätietoja:
kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 040 578 9283

maankäyttöasiantuntija Niina Alanenpää
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 040 637 5170

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää, että 3.kaupunginosan katu- ja virkistysalue, Riistatie, Lapinkävijäntie asetetaan ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtäville 27.8.2024 päivätyn kaavakartan mukaisesti.