Tarkastuslautakunta, kokous 10.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Toimielinseuranta, sivistyslautakunta

ROIDno-2022-3060

Valmistelija

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunta päätti 8.2.2022 § 23 toimielinseurannan toteuttamisesta vuoden 2022 osalta. Lautakunta päätti toteuttaa toimielinseurannan siten, että:

- toimielinseuranta toteutetaan yhteisesti, siten että lautakunta perehtyy kerrallaan yhteen toimielimeen ja sille valtuuston asettamiin tavoitteisiin,

- toimielinseurannassa huomioidaan kaupunginhallitus, ympäristölautakunta, elinvoimalautakunta, sivistyslautakunta sekä yhdyskuntasuunnittelun lautakunta,

- tarkastuslautakunta kutsuu kunkin toimielimen esittelijän kuultavaksi ja antamaan selvityksen paitsi tavoitteiden asetannasta, myös niistä päätöksistä ja toimenpiteistä, joita toimelimessä on kuulemiseen mennessä tehty tavoitteiden toteutumiseksi,

-toimielinseuranta toteutetaan vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin toimielimillä on ollut aikaa toteuttaa niille asetettuja tavoitteita.

Seuraavana vuorossa toimielinseurannassa on sivistyslautakunta. Sivistyslautakunta vastaa varhaiskasvatus-, koulutuspalveluiden sekä vapa-ajan palveluiden järjestämisestä. Perustehtävien lisäksi lautakunnan perustehtävänä on monialainen yhteistyö lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin tueksi. Vuoden 2021 marraskuussa kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvion vuodelle 2022, jossa määriteltiin toimielinkohtaiset toiminnan ja talouden tavoitteet kuluvalle vuodelle. Valtuusto hyväksyi uuden hallintosäännön 12.12.2022 § 150, jonka myötä vapaa-ajan palvelut siirrettiin sivistyslautakunnan alaisuudesta hyvinvointilautakunnan alaisuuteen. Lapsiperhe- ja nuorisoasioiden jaoston tehtävät puolestaan siirrettiin sivistyslautakunnalle.

Tarkastuslautakunta kuulee sivistyslautakunnan esittelijää toimialajohtaja Antti Lassilaa. Toimialajohtaja Lassilalle on toimitettu etukäteen kysymyksiä liittyen talousarviotavoitteiden asettamiseen sekä niiden toteutumiseen. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta kuulee toimialajohtaja Antti Lassilaa sivistyslautakunnan talousarviotavoitteiden määrittelystä sekä niiden toteutumisesta. Lautakunta merkitsee kuulemisen tiedoksi, sekä huomioi sen antaessaan arviointikertomusta vuodelta 2022.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavaksi kutsuttu toimialajohtaja Antti Lassila osallistui kokoukseen etäyhteyden välityksellä kello 16.35 - 17.12.

Tarkastuslautakunta kuuli toimialajohtaja Lassilaa ja merkitsi kuulemisen tiedoksi sekä liitti esityksen pöytäkirjan liitteeksi 1. Tarkastuslautakunta huomioi esityksen antaessaan arviointikertomusta vuodelta 2022.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.