Tarkastuslautakunta, kokous 10.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Tarkastuspäällikön avoimen viran hoito 1.3.2023 alkaen

ROIDno-2019-3003

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Perustelut

Tarkastuspäällikkö Jari Kotimäki on irtisanoutunut 26.10.2022 tarkastuspäällikön virasta vanhuuseläkkeelle siirtymisen vuoksi. Palvelussuhde päättyy 30.11.2022. 

Ilmoitus virkasuhteen irtisanoutumisesta saatetaan sen viranomaisen tietoon, joka on valinnut viranhaltijan palvelussuhteeseen. Eron myöntäminen ilmoituksen perusteella tarkoittaa viranhaltijan tekemän irtisanoutumisilmoituksen tiedoksi merkitsemistä. 

Tarkastuspäällikkö on asiassa esteellinen, jolloin asian esittelijänä toimii varaesittelijäksi määrätty kaupunkitarkastaja.

Päätösehdotus

Esittelijä

Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee tiedoksi Jari Kotimäen irtisanoutumisilmoituksen, myöntää eron tarkastuspäällikön virasta ja toteaa palvelussuhteen päättyväksi 30.11.2022. 

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että tarkastuspäällikkö Jari Kotimäki poistui esteellisenä kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (hallintolaki § 28.1 kohta 1).

Tarkastuslautakunta päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Esteellisyys

Jari Kotimäki

Valmistelija

Jari Kotimäki, tarkastuspäällikkö, jari.kotimaki@rovaniemi.fi

Perustelut

Tarkastuspäällikön irtisanouduttua tulee lautakunnan järjestää tarkastuspäällikön avoimen viran hoito 1.12.2022 lukien. Lautakunnan on syytä nimetä virkaa tekevä tarkastuspäällikkö, kunnes virkajärjestely on pysyvämmin ratkaistu. 

Tarkastuslautakunnassa on tarkastuspäällikön ohella kaupunkitarkastajan virka ja jota virkaa hoitaa kaupunkitarkastaja Juuso Kataja. Hän on antanut suostumuksen määräaikaiseen tarkastuspäällikön avoimen viran hoitoon.

Kaupunkitarkastajan virkatehtävien järjestelystä Katajan hoitaessa avointa tarkastuspäällikön virkaa päätetään erikseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jari Kotimäki, tarkastuspäällikkö, jari.kotimaki@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta määrää kaupunkitarkastaja Juuso Katajan hoitamaan tarkastuspäällikön avointa virkaa ajalla 1.12.2022 - 28.2.2023. Kataja on antanut suostumuksen tehtävään.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että kaupunkitarkastaja Juuso Kataja poistui esteellisenä kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (hallintolaki § 28.1 kohta 1). Lisäksi merkittiin, että tarkastuspäällikkö Jari Kotimäki toimi kokouksen pöytäkirjanpitäjänä tämän asian käsittelyn ajan.

Tarkastuslautakunta päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Esteellisyys

Juuso Kataja

Valmistelija

Jari Kotimäki, tarkastuspäällikkö, jari.kotimaki@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaupunkitarkastaja Juuso Kataja määrättiin hoitamaan tarkastuspäällikön avointa virkaa ajalle 1.12.2022 - 28.2.2023 (tark ltk  8.11.2022 §125). Virka jää avoimeksi tarkastuspäällikkö Kotimäen eläkkeelle siirtymisen vuoksi (tark ltk 8.11.2022 §124). Tarkastuslautakunta ei ole muilta osin päättänyt työjärjestelyistä. Lautakunnan alaisia virkoja ovat tarkastuspäällikön ja kaupunkitarkastajan virka. Kunnes pysyvämmästä ratkaisusta päätetään tulee lautakunnalle varmentaa pöytäkirjanpitäjän ja sihteerin tehtävien hoito.

Päätösehdotus

Esittelijä

Jari Kotimäki, tarkastuspäällikkö, jari.kotimaki@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta käy keskustelun lautakunnan työ- ja virkajärjestelyistä. Merkitään keskustelu tiedoksi. 

Päätös

Tarkastuslautakunta kävi keskustelun lautakunnan työ- ja virkajärjestelyistä. Keskustelu merkittiin tiedoksi. 

Valmistelija

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Tarkastuslautakunta on määrännut kaupunkitarkastaja Juuso Katajan tarkastuspäällikön avoimen viran hoitajaksi ajalle 1.12.2022-28.2.2023. Koska tarkastuspäällikön viran täyttöprosessin ennakoidaan jatkuvan 1.3.2023 jälkeen, on Katajalle annettua väliaikaista viranhoitomääräystä tarpeen jatkaa vastaavasti 1.3.2023 alkaen siihen saakka, että tarkastuspäällikön virkaan valittu henkilö aloittaa viran hoitamisen, kuitenkin enintään 30.6.2023 saakka.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sanna Luoma, sanna.luoma@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta määrää kaupunkitarkastaja Juuso Katajan hoitamaan tarkastuspäällikön avointa virkaa 1.3.2023 alkaen siihen saakka, että tarkastuspäällikön virkaan valittu henkilö aloittaa viran hoitamisen, kuitenkin enintään 30.6.2023 saakka.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä sekä hallintosihteeri Oona Kurth saapuivat paikalle kokoushuoneeseen ennen asian käsittelyn aloittamista kello 16.13.

Merkittiin pöytäkirjaan, että vt. tarkastuspäällikkö Juuso Kataja ja asiakaspalveluvastaava Henna Penttilä poistuivat esteellisinä kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (hallintolaki § 28.1 kohta 1). Lisäksi merkittiin, että hallintosihteeri Oona Kurth toimi kokouksen pöytäkirjanpitäjänä tämän asian käsittelyn ajan.

Tarkastuslautakunta päätti, että esittelijän ollessa esteellinen tämä asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä ja, että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.

Tarkastuslautakunta päätti yksimielisesti puheenjohtajan ehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Juuso Kataja, Mervi Laukkanen

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Rovaniemen kaupunginhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.