Tarkastuslautakunta, kokous 10.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Ajankohtaiset asiat

Valmistelija

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Perustelut

-Talous- ja rahoitusyksikön antaman tilinpäätösaikataulun mukaan tilinpäätösaineisto tulee toimittaa talousarviopäällikölle 3.2.2023 mennessä. Tarkastuslautakunnan kokousaikataulusta riippuen tarkastuslautakunnan tuloskortti vuoden 2022 osalta valmistellaan viranhaltijatyönä ja toimitetaan määräaikaan mennessä talous- ja rahoitusyksikölle. Tarkastuslautakunnan tuloskortti käsitellään tarkastuslautakunnassa helmikuun kokouksessa 7.2.2023 ja lautakunnan edellyttämät muutokset toimitetaan sen jälkeen talous- ja rahoitusyksikköön.

-Kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvion vuodelle 2023 ja taloussuunnitelman vuosille 2024-2026 12.12.2022 § 153. Talousarviossa on nyt käsitelty tilivelvollisten määrittämistä sivulla 27. Tarkastuslautakunta esitti 24.2.2021 § 25 kaupunginhallitukselle, että se määrittelee tilivelvolliset ja saattaa määrittelyn valtuuston hyväksyttäväksi. Kaupunginvaltuuston tilivelvollisten määrittely on informatiivinen, sillä tilintarkastaja loppuviimein määrittää tilivelvolliset tilintarkastuskertomusta antaessaan. Kaupunginvaltuuston tekemä määrittely tuo kuitenkin selkeyttä ja vastuuaseman tietoisuutta tilivelvollisille.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Juuso Kataja, vt. tarkastuspäällikkö, juuso.kataja@rovaniemi.fi

Tarkastuslautakunta merkitsee ajankohtaiset asiat tiedoksi.

Päätös

Merkittiin pöytäkirjaan, että Petri Keihäskoski liittyi kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana etäyhteyden välityksellä kello 16.10. 

Tarkastuslautakunta kuuli ajankohtaiset asiat ja merkitsi ne tiedoksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.