Tekninen lautakunta, kokous 24.10.2023

§ 24 Kaavoituksen käynnistämissopimus asemakaavan muutos Nikkarinkujan alue

ROIDno-2022-4544

Valmistelija

  • Markku Pyhäjärvi, kaavoituspäällikkö, markku.pyhajarvi@rovaniemi.fi
  • Pertti Onkalo, toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Perustelut

Koy Rovatori omistaa kiinteistöt 698-409-19-4, 698-409-19-5 ja 698-409-19-6 liitekartan mukaisesti. Yhtiö on hakenut omistamalleen alueelle asemakaavan muutosta 22.1.2022. 

Maanomistaja esittää tavoitteenaan alueen kehittämistä eri matkailun tarpeisiin, liike- ja toimitiloja varten, huoltopalveluihin ja kaluston säilytykseen. Alueelle tulisi saada rakennusoikeutta noin 3.300 kem2.

Lähtökohtana on esitetty, että matkailuun liittyvien palvelujen painopiste siirtyy Napapiirille ja alan toimijoilla on tarvetta toimitiloista ja kausivarastoista. Alueen sijainti soveltuu hyvin ko. toimintaan. Alueen käyttö tukee myös maanomistajan matkailuun liittyvää toimintaa. Vesi-, viemäri- ja sähköverkot sijaitsevat alueen välittömässä läheisyydessä.

Kiinteistölle on 13.8.2021 lainvoiman saaneessa asemakaavassa merkitty Maa- ja metsätalousalueeksi, jolla on ulkoilun ohjaustarvetta.

Paikkatieto- ja tonttipalvelut on valmistellut oheisen sopimusluonnoksen, jolla maanomistajan kanssa sovitaan kaavoituksen käynnistämisestä, kaavoituksesta aiheutuvista kustannuksista sekä esitetään tavoitteet ja lähtökohdat kaavoituksen käynnistämiselle. Sopijapuolet sitoutuvat tarvittaessa neuvottelemaan mahdollisen asemakaavan muutosluonnoksen/-ehdotuksen julkisesti nähtävillä olon jälkeen sopimusaluetta koskevan maankäyttösopimuksen Kaupungin maapoliittiseen ohjelmaan kirjattujen sopimusperiaatteiden mukaisesti.

Hallintosäännön mukaisesti tekninen lautakunta päättää toimialansa suunnittelu- ja urakkasopimuksista ja muista sopimuksista.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä oheisen liitteen mukaisen sopimusluonnoksen kaavoituksen käynnistämisestä Koy Rovatorin kanssa. 

Päätös

Talouspäällikkö Hannu Pessa poistui kokouksesta klo 14.59.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Maanomistaja, Kaavoitus/Pyhäjärvi, Paikkatieto- ja tonttipalvelut/Björkbacka