Tekninen lautakunta, kokous 24.10.2023

§ 33 Kunnossapitoinsinöörin toimen muuttaminen viraksi

ROIDno-2023-3330

Valmistelija

  • Katja Mäntylä, vs. hallintopäällikkö, katja.mantyla@rovaniemi.fi
  • Janne Alkki, kaupungininsinööri, janne.alkki@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen teknisten palveluiden toimialalla yhdyskuntatekniikan yksikkössä on vapautunut kunnossapitoinsinöörin toimi (vakanssinumero 13570004). Ennen toimen täyttämistä on yksikössä tehty tehtävien uudelleenjärjestelyjä, joiden yhteydessä on noussut esille tarve muuttaa kyseinen toimi viraksi. Kunnossapitoinsinöörin tehtäviin sisältyy keskeisenä osana kunnossapitopäällikön viran sijaistaminen, minkä vuoksi toimen muuttaminen viraksi on tarpeellista. Julkista valtaa voidaan käyttää vain virkasuhteessa (KuntaL 11 luku 87 §). 

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 6 luvun 52 §:n mukaan lautakunta päättää alaisensa toimialan osalta virkojen perustamisesta ja 53 §:n mukaan viran kelpoisuusehdosta on päätettävä virkaa perustettaessa. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää:

  • lakkauttaa kunnossapitoinsinöörin toimen ja
  • perustaa kunnossapitoinsinöörin viran (vakanssinumero 13570004) sekä
  • vahvistaa viran kelpoisuusehdoksi soveltuvan korkeakoulututkinnon (esim. insinööri AMK tai aiempi opistotasoinen tutkinto) sekä suomen kielen erinomaisen suullisen ja kirjallisen taidon.

Päätös

Tekninen lautakunta kuuli asiassa kaupungininsinööri Janne Alkkia.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

johdon assistentti Petrelius, kaupungininsinööri Alkki, palkanlaskennan esihenkilö Niemelä, palvelussuhdepäällikkö Aarnio