Tekninen lautakunta, kokous 24.10.2023

§ 32 Toimitusinsinöörin viran lakkauttaminen ja paikkatietosuunnittelijan toimen perustaminen

ROIDno-2023-3330

Valmistelija

  • Katja Mäntylä, vs. hallintopäällikkö, katja.mantyla@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin teknisten palvelujen toimialalla paikkatieto ja tonttipalvelut -yksikössä on avoinna toimitusinsinöörin virka (vakanssinumero 33440003). Ennen viran täyttämistä yksikössä on tehty tehtävien uudelleenjärjestelyjä, joiden myötä on noussut esille tarve toimitusinsinöörin viran lakkauttamiselle ja uuden paikkatietosuunnittelijan toimen perustamiselle.

Tehtävien uudelleenjärjestelyjen myötä yksikön henkilöstöresursseja on tarkoitus kohdentaa kiinteistötoimitustehtävistä paikkatietoaineistojen ja tietorekistereiden laadun paratamisen ja tiedon eheyttämisen tehtäviin. Paikkatietosuunnittelijan tehtäviin kuuluu mm. katu- ja viherrekisterin tietojen eheytys, katualueiden haltuunottoon ja korvauksiin liittyvät selvitykset sekä tietoaineistojen dokumentaation tuottaminen. Tehtävässä ei käytetä julkista valtaa, minkä vuoksi toimitusinsinöörin virka voidaan lakkauttaa ja perustaa tilalle uusi paikkatietosuunnittelijan toimi (KuntaL 11 luku 88 § 2 mom.). 

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 6 luvun 52 §:n mukaan lautakunta päättää alaisensa toimialan osalta virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta. Kaupunginhallituksen 19.10.2020 § 341 mukaan hallintosäännön 6 luvun (toimivalta henkilöstöasioissa) määräyksiä sovelletaan työsopimussuhteiseen henkilöstöön samoin periaattein kuin virkasuhteisiinkin, mikäli lainsäädäntö ei aseta sille estettä tai kaupunginhallitus ei toisin määrää. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää:

  • lakkauttaa toimitusinsinöörin viran ja
  • perustaa paikkatietosuunnittelijan toimen (vakanssinumero 33440003) sekä vahvistaa toimen kelpoisuusehdoksi soveltuvan korkeakoulututkinnon (esim. maanmittausinsinööri AMK)

Päätös

Tekninen lautakunta kuuli asiassa kaupungingeodeetti Pertti Onkaloa.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

johdon assistentti Petrelius, palkanlaskennan esihenkilö Niemelä, palvelussuhdepäällikkö Aarnio