Sivistyslautakunta, kokous 26.1.2024

§ 6 Napsun- ja Vaaranlammen monitoimitalojen av-laitteiden hankintamenettely

ROIDno-2023-3677

Valmistelija

  • Anu Kulmala, hankintalakimies, anu.kulmala@rovaniemi.fi
  • Tiina Mölläri, peruskoulun rehtori, tiina.mollari@rovaniemi.fi
  • Sami Oinas, rehtori, sami.oinas@rovaniemi.fi

Perustelut

Napsun monitoimitalo valmistuu kahdessa vaiheessa siten, että uudisrakennus on valmis elokuussa 2025 ja pienten koulun peruskorjaus elokuussa 2026. Monitoimitalon uudisrakennuksen kalustaminen ja varustaminen tulee näin ollen aloittaa viimeistään toukokuussa 2025 ja pienten koulun osalta kesäkuussa 2026. Vaaranlammen monitoimitalo valmistuu elokuussa 2025. Monitoimitalon kalustaminen ja varustaminen tulee näin ollen aloittaa huhtikuussa 2025. Mahdollisesti pitkistä toimitusajoista johtuen monitoimitalojen AV- laitteiden hankinnat tulee toteuttaa hyvissä ajoin, jo vuoden 2024 aikana.

Sivistyslautakunta on 21.9.2023/§88 tehdyllä päätöksellään hyväksynyt monitoimitalojen irtokalusteisiin, AV- laitteisiin  ja muihin varusteisiin tarvittavan määrärahan. Napsun monitoimitalolle määräraha on  2 902 173€, josta AV- laitteisiin  505 850€. Vaaranlammen monitoimitalolle määräraha on 1 423 897€, josta AV- laitteisiin 263 000€. Av- laitteiden hankinnan ennakoitu arvo on näin ollen yhteensä 768 850 euroa.

Rovaniemen kaupunki on liittynyt Kuntien Tiera Oy:n kilpailuttamaan Verkkokauppa Plus -puitesopimukseen, jossa toimittajana on Atea Finland Oy. Kyseiseen puitesopimukseen sisältyy kokonaisuus, joka käsittää AV-laitteet, -ratkaisut, -kokonaispalvelut ja -tarvikkeet sekä toimialakohtaiset AV- ratkaisut.

Atea Oy:n kautta voidaan  hankkia AV- laitteisiin liittyvät kokonaisuudet, sisältäen suunnittelun ja asennuksen sekä projektin johtamisen.

Valmiiksi kilpailutettu puitesopimus helpottaa toimittaja- ja sopimushallintaa sekä kokonaisratkaisujen suunnittelua ja koordinointia. Laajojen tuote- ja palveluvalikoimien lisäksi verkkokauppa tarjoaa kilpailukykyiset hinnat, koska hinnoittelu perustuu laitetoimittajien ja tukkureiden välillä toteutettavaan reaaliaikaiseen kilpailuun sekä jatkuviin kilpailutuksiin. Eri tuoteryhmillä on myös katerajat, joita toimittaja ei saa sopimuskaudella ylittää.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Risto Varis, hallintopäällikkö, risto.varis@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta päättää, että:

  1. Napsun ja Vaaranlammen  monitoimitalojen ensikertaiseen kalustamiseen liittyvät av-suunnittelu ja - laitteet sekä asennus- ja toimitustyöt hankintaan Rovaniemen kaupungin voimassa olevan puitesopimuksen mukaisesti Atea Oy:ltä. Hankinnat toteutetaan vuosien 2024-2026 aikana.

Päätös

Sivistyslautakunta päätti hallintopäällikön päätösehdotuksen mukaisesti.