Ympäristölautakunta, kokous 31.1.2024

§ 4 Ilmoitusasiat

Perustelut

Eurofins Ahma Oy:n raportti Mäntyvaaran suljetun kaatopaikan velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2023, Rovaniemi.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Ranuan suljetun kaatopaikan ja vanhan lietekaatopaikan velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2023, Ranua.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto, jolla on hyväksytty kiinteistöllä 698-2-66-4 (os. Aittatie 7) suoritettu pilaantuneen maaperän puhdistustyö ja puhdistuksen toimenpideraportti, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto, jolla on hyväksytty kiinteistöllä 698-8-8012-7 (os. Varikkotie 4) suoritettu pilaantuneen maaperän puhdistustyö ja puhdistuksen toimenpideraportti, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kirje, jolla on hyväksytty Pahkamaan ampumaradan päivitetty huolto- ja tarkkailuohjelma, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös, Kuoparovan laki -nimisen luonnonsuojelualueen perustamisesta yksityisen omistamalle kiinteistölle 698-408-210-3 (METSO-ohjelma), Rovaniemi.

Lapin aluehallintoviraston päätös, kanteluasiasta, Kolari.

Metsähallituksen päätös, jolla Meri-Lapin Lintutieteelliselle yhdistykselle on myönnetty lupa liikkua ja rengastaa lintuja Lounais-Lapin kuntien alueilla sijaitsevilla valtion luonnonsuojelualueilla, Rovaniemi, Tervola, Ylitornio.

Metsähallituksen päätös, jolla Meri-Lapin Lintutieteelliselle yhdistykselle on myönnetty lupa liikkua ja rengastaa lintuja Pisavaaran ja Runkauksen luonnonpuistoissa sekä Perämeren kansallispuiston rajoitusalueella. Lupa liittyy aiemmin myönnettyyn lupaan numero 125759, Rovaniemi, Tervola, Ylitornio.

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskuksen päätös jolla on hyväksytty Iijoen alaosan yhteistarkkailuohjelma vuosille 2024-2028, Ranua. 

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Hannukainen Mining Oy:n koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta, joka koskee beliittisementin testaamista kaivostoiminnassa syntyvän sivukiven peittomateriaalina ja ympäristövaikutusten hallinnassa, Kolari. 

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Hannukainen Mining Oy:n Hannukaisen kaivoshanketta koskevasta ympäristö- ja vesitalousluvasta, Kolari.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Pellon kunnan hakemuksesta Tornionjoen Mätäsaaren itäpuolen venereitin ruoppaamiseksi, Pello.

Vaasan hallinto-oikeuden päätös valitusasiassa, joka koskee Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tekemää päätöstä, jolla on tarkistettu Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n  Suosiolan voimalaitoksen ympäristölupamääräykset suuria polttolaitoksia koskevien uusien BAT-päätelmien julkaisemisen johdosta, Rovaniemi 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Hannu Kangas, johtava rakennustarkastaja, hannu.kangas@rovaniemi.fi

Ympäristölautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Ympäristölautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.