Kaupunginhallitus, kokous 18.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Rovaniemen kaupungin hankintaohjelma

ROIDno-2023-904

Valmistelija

  • Satu Räisänen, hankintapäällikkö, satu.raisanen@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupungin hankintoja koskevat keskeiset päämäärät on esitetty Rovaniemen kaupunkistrategiassa 2030. Hankintoja koskee seuraava strategialinjaus:

“Hankinnat linkittyvät kaupungin kaikkeen toimintaan. Hankinnoilla tuetaan strategiassa asetettujen tavoitteiden toteutumista. Onnistuneet hankinnat ovat hyvin johdettuja, lisäävät paikallista elinvoimaa sekä edistävät konkreettisesti ekologista, sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä.”

Rovaniemen kaupungin hankintapalvelut on laatinut Rovaniemen kaupungin hankintaohjelman, joka perustuu kaupunkistrategiaan ja toimii toteuttamisohjelmana kaupungin hankintoja koskeville tavoitteille. Kyseessä on uusi ohjelma, joka ohjaa hankintatoiminnan pitkäjänteistä suunnittelua ja toteutusta.

Hankintaohjelman keskeisimmät painopistealueet ovat hankintojen johtaminen, suunnitelmallisuus, elinvoimaisuus sekä vaikuttavuus. Hankintojen vaikuttavuutta edistetään erityisesti ekologisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden teemojen kautta. Hankintaohjelman lopussa kuvattu toimenpideohjelma sisältää käytännön toimenpiteet, mittarit ja aikataulun tavoitteiden saavuttamiselle.

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön (1.9.2023 KV 19.6.2023 § 70 ) 50 §:n mukaan Rovaniemen kaupunginhallitus päättää hankintaohjeiden hyväksymisestä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteen mukaisen hankintaohjelman. Kaupunginhallitus valtuuttaa hankintapäällikön tekemään ohjelmaan tarvittaessa vähäisiä teknisiä muutoksia. Hyväksytty ohjelma taitetaan, jonka jälkeen se julkaistaan lopullisessa muodossaan. Hankintaohjelmaa päivitetään tarvittaessa. Ohjelman päivitykset hyväksyy Rovaniemen kaupunginhallitus.

Päätös

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan sijaisen esityksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.