Kaupunginhallitus, kokous 18.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Kaupunginsihteerin sijaisen määrääminen

ROIDno-2022-2126

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Hanna Haurinen, vs. kaupunginlakimies, hanna.haurinen@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaupunginsihteerin vastuualueet ovat hallintopalvelut -yksikön esihenkilö, kaupunginhallituksen sihteeri, kaupunginvaltuuston sihteeri, nimitysjaoston sihteeri, kaupunkistrategia sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Kaupunginsihteeri valmistelee kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston päätöksentekoa. Häiriöttömän  toiminnan varmistamiseksi kaupunginsihteerille tulee valita sijainen (varahenkilö) ja häiriöttömän päätöksenteon varmistamiseksi kaupunginvaltuustoon, kaupunginhallitukseen ja nimitysjaostoon tulee valita varapöytäkirjanpitäjät.

Hallintosäännön 57 §:n 3 momentin mukaan toimialajohtajan, konsernitalouspäällikön, rakennuttamispäällikön, henkilöstöjohtajan, viestintä- ja markkinointijohtajan ja kaupunginsihteerin valitsee virkaansa kaupunginhallitus, joka vahvistaa viran palkkauksen ja virkavaalin, sekä virkasuhteen keston. Koska varahenkilön määräämisestä ei ole hallintosäännössä muuta määrätty, kaupunginhallitus määrää myös varahenkilön.

Hallintosäännön 96 §:n 3 momentin mukaan valtuuston kokousten pöytäkirjanpitäjänä ja valtuuston sihteerinä toimii valtuuston määräämä viranhaltija.

Päätösehdotus

Esittelijä

Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää, että

  • kaupunginsihteerin sijaiseksi määrätään hallintolakimies Jenni Saukkoriipi
  • kaupunginhallituksen varapöytäkirjanpitäjäksi määrätään kaupunginsihteerin sijaiseksi määrätty

 Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se valitsee kaupunginvaltuuston kokousten 1. varapöytäkirjanpitäjäksi kaupunginsihteerin sijaiseksi määrätyn ja toiseksi varapöytäkirjanpitäjäksi henkilöstö- ja hallintojohtajan.

Päätös

Jenni Saukkoriipi poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (Hallintolaki § 28 1 kohta, asianosainen)

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Esteellisyys

Jenni Saukkoriipi

Valmistelija

Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Hallintosäännön 96 §:n 3 momentin mukaan valtuuston kokousten pöytäkirjanpitäjänä ja valtuuston sihteerinä toimii valtuuston määräämä viranhaltija. Kaupunginvaltuusto on määrännyt kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Aikion valtuuston kokousten pöytäkirjanpitäjäksi 11.4.2022, § 29. Häiriöttömän päätöksenteon varmistamiseksi kaupunginvaltuustoon tulee valita varapöytäkirjanpitäjät.

Päätösehdotus

Kaupunginhallitus 13.6.2022 § 234 esittää kaupunginvaltuustolle, että se valitsee kaupunginvaltuuston kokousten 1. varapöytäkirjanpitäjäksi kaupunginsihteerin sijaiseksi määrätyn ja toiseksi varapöytäkirjanpitäjäksi henkilöstö- ja hallintojohtajan.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Eeva-Maarit Kujala, kaupunginsihteeri, eeva-maarit.kujala@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaupunginsihteerin vastuualueet ovat hallintopalvelut -​yksikön esihenkilö,​ kaupunginhallituksen sihteeri,​ kaupunginvaltuuston sihteeri,​ henkilöstö- ja nimitysjaoston sihteeri ja tilajaosto sihteeri. Kaupunginsihteeri valmistelee kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston päätöksentekoa. Häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi kaupunginsihteerille tulee valita sijainen (varahenkilö) ja häiriöttömän päätöksenteon varmistamiseksi kaupunginvaltuustoon,​ kaupunginhallitukseen, henkilöstö- ja nimitysjaostoon ja tilajaostoon tulee valita varapöytäkirjanpitäjät.

Hallintosäännön 53 §:n 3 momentin mukaan toimialajohtajan,​ konsernitalouspäällikön,​ rakennuttamispäällikön,​ henkilöstöjohtajan,​ viestintä-​ ja markkinointijohtajan ja kaupunginsihteerin valitsee virkaansa kaupunginhallitus,​ joka vahvistaa viran palkkauksen ja virkavaalin,​ sekä virkasuhteen keston. Koska varahenkilön määräämisestä ei ole hallintosäännössä muuta määrätty,​ kaupunginhallitus määrää myös varahenkilön.

Hallintosäännön 95 §:n 3 momentin mukaan valtuuston kokousten pöytäkirjanpitäjänä ja valtuuston sihteerinä toimii valtuuston määräämä viranhaltija.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Susanna Junttila, susanna.junttila@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää,​ että

  • kaupunginsihteerin sijaiseksi määrätään henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä
  • kaupunginhallituksen varapöytäkirjanpitäjäksi määrätään kaupunginsihteerin sijaiseksi määrätty
     

Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle,​ että se valitsee kaupunginvaltuuston kokousten varapöytäkirjanpitäjäksi kaupunginsihteerin sijaiseksi määrätyn.

Päätös

Esittelijänä toiminut henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä poistui kokouksesta esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Asia käsiteltiin puheenjohtajan selostuksen pohjalta hallintosäännön 153 § mukaisesti: Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Toimielin voi tällöin päättää, että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta.

Kaupunginhallitus päättää yksimielisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajan esityksen mukaisesti.

Eemeli Kajula oli pois kokouksesta kello 15.57-16.03.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Rovaniemen kaupunginhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.