Sivistyslautakunta, kokous 23.5.2024

§ 66 Lausunto Rovaniemen kristillisen koulun järjestämislupahakemukseen

ROIDno-2022-1044

Valmistelija

  • Kai Väistö, palvelualuepäällikkö, kai.vaisto@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen seudun kristillisen koulun kannatusyhdistys ry on päättänyt hakea valtioneuvostolta perusopetuksen järjestämisluvalleen jatkoa vuosiluokille 1.-6.  Yhdistys pyytää Rovaniemen kaupungin lausuntoa hakemukseensa. 

Rovaniemen seudun kristillisen koulun kannatusyhdistys ry:n ja koulutuspalveluiden kanssa on tehty sopimus Rovaniemen kristillisen koulun käyttämisestä peruskoulua korvaavana kouluna perusopetuslain 7§:n mukaan. Koulu toimii tällä hetkellä 1.-6. luokkien alakouluna ja se on toinen kaupungin yksityiskouluista. 

Rovaniemen kaupunki näkee Kristillisen koulun positiivisena lisänä kaupungin koulutustarjontaan. Kristillinen koulu täydentää ja monipuolistaa kaupungin koulutustarjontaa ja tukee kaupunkistrategian toteuttamista. Erityisenä lisänä voidaan mainita koulun arvoista kansainvälisyys, joka on linjassa myös kaupungin omien tavoitteiden kanssa. Myös toiminnan innovatiivisuus esimerkiksi yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa tukee koulutuspalveluiden tavoitteita. Koulutuspalveluiden ja kristillisen koulun yhteistyö on ollut toimivaa ja rakentavaa.

Kristillinen päiväkoti ja peruskoulu ovat vakiinnuttaneet paikkansa Rovaniemen palvelutarjonnassa. Nykyisessä toiminnassa mukana olevien lasten huoltajat toivovat Kristillisen koulun opetusta koko perusopetuksen koulupolun ajan.  

Rovaniemen kaupunki toivoo, että perheillä olisi mahdollisuus valita Kristillisen koulun vaihtoehto myös tulevaisuudessa. Koulutuspalveluiden näkökulmasta tämä helpottaisi erityisesti kaupungin suurimpien yhtenäisten peruskoulujen oppilassijoittelua, koska juuri näissä yksiköissä on kaikkein suurin paine suuremmille opetusryhmille. Näin oppilasryhmien kokoa voitaisiin helpommin säilyttää kohtuullisena ja vähentää kaupungin painetta lisäryhmien perustamiselle. Rovaniemen kaupungin näkökulmasta  Kristillisen koulun toiminnalle on selkeä tarve. Koulun toiminnan jatkuminen helpottaisi kaupungin palveluverkon suunnittelua pidemmälle tulevaisuuteen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta antaa edellä olevan lausuntonaan Rovaniemen seudun kristillinen koulu ry:n alakoulun opetuksen järjestämistä koskevaan lupahakemukseen.

Päätös

Sivistyslautakunta päätti päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

 Kristillinen koulu/Ari-Pekka Harju

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.