Sivistyslautakunta, kokous 23.5.2024

§ 57 Perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimijasopimukset lukuvuodelle 2024-2025

ROIDno-2024-1481

Valmistelija

  • Henna Seppälä, palveluohjaaja, henna.seppala@rovaniemi.fi
  • Kai Väistö, palvelualuepäällikkö, kai.vaisto@rovaniemi.fi

Perustelut

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämistä Rovaniemen kaupungissa koordinoi koulutuspalvelut ja perusopetuksen iltapäivätoiminnan palveluohjaus. Koululaisten iltapäivätoimintaa järjestävät Rovaniemellä sekä kaupunki itse omana toimintana että lukuvuodeksi kerrallaan valittavat muut palveluntuottajat. Palveluntuottajiksi voidaan hyväksyä yhdistys, yritys tai julkinen yhteisö. 

Iltapäivätoiminnan tuottajien kanssa tehdään lukuvuosittain toimijasopimus, jossa määritellään palveluntuottajan ja kaupungin vastuut, tehtävät sekä kaupungin maksaman toimijatuen määrä. Palveluntuottajat sitoutuvat noudattamaan perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan lainsäädäntöä, Opetushallituksen aamu-ja iltapäivätoiminnan perusteita, toimijasopimusta sekä Rovaniemen kaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmaa.

Rovaniemen kaupunki saa toimintaan valtionosuutta opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain mukaisesti. Rovaniemen kaupunki avustaa toimijoita sopimuskausittain sovittavalla ja toimijasopimuksissa määritellyllä summalla, jonka käytöstä järjestöjen on annettava kerran vuodessa tilintarkastajan ja Rovaniemen seurakunnan osalta hallintojohtajan vahvistama selvitys.

Iltapäivätoiminnan osalta ei ole lakisääteisesti määritelty ryhmäkokoa tai ohjaajien vähimmäismäärää. Rovaniemen kaupungissa toimijoilta edellytetään, että iltapäiväkerhoissa on vähintään yksi ohjaaja 14 lasta kohden. Maksettava toimijatuen määrä lasketaan kyseisellä työntekijämäärällä. Toiminnan tuottajat perivät iltapäivätoiminnan asiakasmaksut itse ja  vastaavat näistä saatavilla tuloilla lasten välipalojen sekä toiminta- ja askartelutarvikkeiden hankinnasta.

Neuvotteluissa toiminnan tuottajien kanssa on lukuvuoden 2024–2025 iltapäivätoiminnan toimijatueksi sovittu seuraavaa: 

Rovaniemen seurakunnan iltapäivätoimintapaikat 16 x 1450 €/ kuukausi, 

Rovalan Nuoret ry:n iltapäivätoimintapaikat 16 x 1700 €/ kuukausi, 

Rovaniemen 4H-yhdistys ry:n iltapäivätoimintapaikka 4 x 1700 €/ kuukausi, 

Rovaniemen steinerkasvatus ry:n iltapäivätoimintapaikka 2 x 1 700 €/ kuukausi ja

Rovaniemen seudun kristillisen koulun kannatusyhdisty ry:n iltapäivätoimintapaikka 1 x 1 700 €/kk.

Lukuvuoden 2024-2025 tarkennettujen valintaperusteiden jälkeen toiminnan tuottajien kanssa on yhdessä neuvoteltu tuleviin ryhmiin otettavat lapset. Ryhmiä muodostettaessa on otettu huomioon käytettävissä olevat tilat ja erityisesti tuen tarpeisten lasten kokonaismäärä ryhmissä konsultoiden kasvun ja oppimisen tuen tiimiä.

Lukuvuonna 2024-2025 maksettava toimijatuen kokonaissumma on 623 000 €/vuosi.

Toiminnan tuottajien kanssa yhdessä sovittu toimintaan otettava lapsimäärä ja  toimijatuen mukainen työntekijämäärä ja sen laskentaperuste on toimijasopimusten liitteenä. 

Toimijasopimuksen liitteinä ovat lisäksi  ”Rovaniemen kaupungin henkilötietojen käsittelytoimien kuvaus” ja ”Henkilötietojen käsittelyn ehdot” sekä Rovaniemen kaupungin Perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma 1.8.2024-.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy liitteiden 1-7 mukaiset perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimijasopimukset lukuvuodelle 2024-2025.

 

Päätös

Sivistyslautakunta päätti päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Väistö Kai, Seppälä Henna, Davidila Risto

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Sivistyslautakunta

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.