Kaupunginvaltuusto, kokous 15.4.2024

§ 20 Valtuustoaloite: Taideaita Koskipuistoon (lisäpykälä)

ROIDno-2024-1512

Perustelut

Jonna Parviainen ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Selostus: Rovaniemellä on pitkään puuttunut laillinen paikka graffittitaiteilijoiden teoksille. Aiemmin tällainen, ainakin osittain luvallinen paikka oli Lapinaukean kentän aita. Myös ELY-keskus antaa lupia omistamiensa alikulkutunneleiden osalta. Sen lisäksi, että meillä on mahdollista lupaprosessin jälkeen saada tilaa taiteelle alikulkutunneleihin ELY-keskukselta, meillä tulisi olla osoittaa myös kunnan puolesta paikka katutaiteelle.

Koskipuisto on oivallinen paikka taideaidalle. Se tarjoaa puistomaisen ympäristön ja riittävästi tilaa. Talvisin puistoon on toteutettu erilaisia lumi- ja jäätaidetta ja kesällä puistossa on järjestetty mm. erilaisia kulttuuritapahtumia. Taideaita sopisi hienosti alueen käyttötarkoitukseen.

Kustannuksiltaan Koskipuistoon toteutettava taideaita sopii hyvin Rovaniemen kaupungin taloustilanteeseen.

Esitys: Esitän, että Koskipuistossa pilotoidaan taideaita kesällä 2024. Mikäli kokeilu todetaan toimivaksi, tulisi aitaa laajentaa ja tehdä siitä pysyvä ratkaisu."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.