Kaupunginvaltuusto, kokous 15.4.2024

§ 21 Valtuustoaloite: Yksityistiet (lisäpykälä)

ROIDno-2024-1513

Perustelut

Tuomas Koskiniemi ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Rovaniemen alueella yksityistie asiat ovat lievästi sanottuna epäonnistuneet, johtuen huonosta tiedottamisesta ja epämääräisistä tulkinnoista maalaiskunnan ja kaupungin yhdistymissopimuksista. 

Monessa paikkaa tämä on aiheuttanut sen, että talvikunnossapito on loppunut kesken kauden ja alueet ovat jääneet ilman aurauksia. Näitten teiden varsilla asuu samanlaisia  rovaniemeläisiä veronmaksajia kuin keskellä kaupunkiakin. Kyseessä on myös turvallisuusuhka. Maalaiskunnan rakentamat tiet siirtyi Rovaniemen kaupungille, jolloin niistä tuli kaupungin teitä.

Aloitteeni on, että asia tuodaan poliittiseen päätöksentekoon välittömästi sille kuuluvalle instanssille, jolle se hallintosäännön mukaan kuuluu. Aloitteeni on myös, että talvikunnossapitoa jatketaan vanhaan tyyliin ja turvataan näin kuntalaisten tasavertainen kohtelu. Asia pitää olla ratkaistu ja ratkaisu kaikkien tiedossa ennen kuin seuraava talvi alkaa. Nyt näin ei ole."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.