Kaupunginvaltuusto, kokous 15.4.2024

§ 24 Valtuustoaloite: Kaupungin elänlääkäriasemalle hoitaja (lisäpykälä)

ROIDno-2024-1518

Perustelut

Marko Ruohomäki ym. jättivät valtuuston puheenjohtajalle seuraavan aloitteen:

"Esitän Kaupungin elänlääkäripalveluihin yhtä hoitajan toimen lisäystä.

Rovaniemen kaupungin tuottamassa peruseläinlääkäripalveluissa on viisi eläinlääkärin toimea mutta hoitajia on vain yksi.

Kaupungin eläinlääkäriasemalla on niin isot potilasmäärät, että pelkät puhelinsoitot työllistävät yhden hoitajan. Tämä vaikuttaa mm.siihen, että hoitajan ollessa anestesiatoimenpiteessä eläinlääkärin kanssa, samaan aikaan voi tulla toinen päällekäinen akuutti toimenpide. Eläinlääkäri joutuu tekemään tyypillisesti esimerkiksi anestesiatoimenpiteen yksin.

Uudet laitemaksut, jotka tulevat kaupungille, kuin myös peruseläinlääkäripalveluiden tekemät mm. verinäytteet tuovat kaupungille tuloa. Kipeästi kaivattu röntgenlaitteisto vihdoin ja viimein tekee myös tuloaan. Se mahdollistaa laajempaa ja monipuolisempaa vastaanottoa.  Nämä palvelut isoine asiakasmäärineen kertoo akuutista tarpeesta toisen hoitajan paikkaan eläinlääkäriasemalla. Tätä hoitajapulaa ei pystytä paikkaamaan opiskelijaharjoittelijoilla."

Päätösehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää aloitteen kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.