Elinvoimalautakunta, kokous 29.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 154 Asettamispäätös; Rovaniemen seudun pyörämatkailun kehittämisen tiekartta

ROIDno-2022-4352

Valmistelija

  • Tuula Rintala-Gardin, kansainvälisten asioiden päällikkö, tuula.rintala-gardin@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen pyörämatkailun kehittämisen tiekartta –hankkeessa luodaan konkreettinen suunnitelma pyörämatkailun lisäämiseksi tulevina vuosina. Tiekartan tarkoituksena on tehdä näkyväksi Rovaniemen seudun pyörämatkailun kasvupotentiaali, sitouttaa alueen toimijat yhteisen vision ja tavoitteiden toimeenpanoon sekä tunnistaa keskeiset toimenpiteet vision saavuttamiseksi.

Tiekartta -hankkeessa tunnistetaan alueen erityiset kilpailutekijät, pyörämatkailun pääasiakaskohderyhmät sekä pyörämatkailun kasvun pullonkaulat ja kehittämistarpeet. Tilannekuvan pohjalta laaditaan tulevaisuusvisio sekä sitä tukevat tavoitteet, kehittämisen painopisteet ja toimenpiteet. Hanke tukee Rovaniemen seudun matkailun ympärivuotisuutta vahvistaen matkailuyritysten keskinäistä verkottumista ja tuotteistettujen matkailupalvelujen tarjontaa. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen matkailua ja pyöräilyä edistävien yritysten, järjestöjen, kehittäjien ja Visit Rovaniemen kanssa.

Hankkeen tuotoksena syntyy Rovaniemen pyörämatkailun kehittämisen tiekartta, jossa on määritelty tulevaisuusvisio, tavoitteet, kehittämisen painopisteet, toimenpiteet ja vastuut. Hankkeessa hyödynnetään jo tehdyt pyörämatkailua koskevat selvitykset ja kansainväliset benchmarking –analyysit täydentäen tietopohjaa paikallisten toimijoiden näkemyksillä. Hanke tukee kestävää matkailua ja matkailun ympärivuotisuutta.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 60 000 euroa, ja hankkeeseen haetaan rahoitusta Alueiden kestävän kehityksen ja elinvoiman tukemisen määrärahoista (AKKE) 48 000 euroa 18.11.2022 päättyvään hakuun mennessä.  Rovaniemen kaupungin omarahoitusosuus on 12 000 euroa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jaakko Rantsi, toimialajohtaja, jaakko.rantsi@rovaniemi.fi

Elinvoimalautakunta päättää osallistua hankkeeseen liitteenä olevan asettamispäätöksen mukaisesti 12 000 eurolla edellyttäen, että hankkeen muu rahoitus toteutuu suunnitellusti.

Päätös

Lautakunta kuuli asiassa palvelualuepäällikkö Tuula-Rintala-Gardinia.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti toimialajohtajan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Elinvoimapalvelut/elinkeinot ja työllisyys palvelualue