Elinvoimalautakunta, kokous 29.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 146 Vuoden maaseutu- tai maatilayrityksen palkitseminen

ROIDno-2022-4468

Valmistelija

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunki on palkinnut vuodesta 1978 alkaen maaseudulla toimivia yrityksiä. Vuodesta 2010 alkaen on palkittu vuorovuosin alkutuotantoa harjoittava maatilayritys ja muuta yritystoimintaa harjoittava maaseutuyritys. Vuonna 2022 on vuoro palkita maaseutuyritys. MTK-Rovaniemi ja Tervolan yhteistoiminta-alue ehdottaa elinvoimalautakunnalle kahta yritystä perusteluineen vuoden 2022 maaseutuyrittäjän palkinnon saajaksi. Vuoden maaseutu- ja maatilayrityksen palkinnon saajalta edellytetään, että se menestyy valitsemallaan toimialalla, toimii suunnitelmallisesti yrityksensä toimintaa ja tuotteita kehittäen sekä edistää ja ylläpitää elinkeinonsa jatkuvuutta ja maaseudun elinvoimaa. Palkintona luovutetaan 2000 euroa ja kunniakirja.

Elinvoimalautakunta tekee kokouksessa valinnan MTK-Rovaniemen ja Tervolan yhteistoiminta-alueen ehdotusten perusteella Rovaniemen vuoden 2022 maaseutuyrittäjäksi. Tervolan yhteistoiminta-alueen maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen esittelee ehdokkaat kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jaakko Rantsi, toimialajohtaja, jaakko.rantsi@rovaniemi.fi

Elinvoimalautakunta valitsee vuonna 2022 palkittavan maaseutuyrityksen. Valinta tehdään kokouksessa annettavan esityksen pohjalta

Päätös

Elinvoimalautakunta kuuli MTK-Rovaniemi ja Tervolan yhteistoiminta-alueen maaseutupäällikkö Tanja Häyrysen esittelemät ehdokkaat kokouksessa, jotka ovat SieriPoro Safaris ja Kone Sarajärvi Oy. Tanja Häyrynen poistui kokouksesta tämän käsittelyn aikana klo 17.12.
Sanna Konola esitti lisäyksen seuraavalle vuodelle, että yritys on pilotoinut tai hyödyntää (maatalouden) kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja. Liisa Helin poistui kokouksesta klo 17.24. Päätöksenteon aikana pidettiin kokoustauko klo 17.25 -17.35. Tauon jälkeen puheenjohtaja piti nimenhuudon ja totesi läsnäolijat.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti valita Rovaniemen vuoden 2022 maaseutuyrittäjäksi Sieriporo Safaris. Lisäksi lautakunta päätti yksimielisesti Sanna Konolan lisäyksen seuraavien vuosien yrityksen valintakriteereihin.