Elinvoimalautakunta, kokous 29.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 157 Oikaisuvaatimus toimialajohtajan päätökseen 21.10.2022 § 65

ROIDno-2020-193

Valmistelija

  • Eija Lange, eija.lange@rovaniemi.fi

Perustelut

Lapland Private Oy on hakenut Rovaniemen kaupungin myöntämää yrityspalveluseteliä 24.9.2022. 

Hakijalle on tehty yrityspalvelusetelistä kielteinen päätös 14.10.2022. Kielteisen päätöksen perusteena on seuraavaa: ” Yritystä ei ole rekisteröity ennakkoperintärekisteriin. Verovelkatodistusta ei ole toimitettu; pakollisten liitteiden puuttuminen johtaa kielteiseen päätökseen.”

Yritys on lähettänyt oikaisuvaatimuksen 8.11.2022: 

”Hei,

Oikaisuvaatimus tehdään ohjeiden mukaan Elinvoimalautakunnalle.

 

Oikaisua vaaditaan päätökseen: Rovaniemen kaupunki ei myönnä yritispalveluseteliä yritykselle Lapland Private Oy (3185652-2).

Päätöksen peruste: Yritystä ei ole rekisteröity ennakkoperintärekisteriin. Verovelkatodistusta ei ole toimitettu; pakollisten liitteiden puuttuminen johtaa kielteiseen päätökseen.

 

Päätös halutaan oikaistavaksi myönteiseksi. Oikaisuvaatimuksen peruste: Verovelkatodistus liitteenä.

Lapland Private on rekisteröity ennakkoperintärekisteriin.

Oikaisuvaatimuksen tekijä: Janir Goresh

Yrityspalvelusetelin kriteerit ovat olleet ja ovat edelleen nähtävillä nettisivuilla https://www.businessrovaniemi.fi/fi/Palvelut-yrityksille/Yrityspalveluseteli

Hakijoita ohjeistetaan em. sivulla mm. seuraavasti: ”Valmistele ja täytä hakemus huolella, tutustu ohjeisiin. Hanki valmiiksi kaikki tarvittavat liitteet, sillä pakollisten liitteiden puuttuminen johtaa kielteiseen päätökseen.”

Yrityspalvelusetelien käsittelyssä on noudatettu samaa yhdenmukaista periaatetta, että hakemuksessa on täytynyt olla liitettynä kaikki pakolliset liitteet. Yksi pakollisista liitteistä on verovelkatodistus. 

Verovelkatodistuksella todennetaan yrityspalvelusetelin kriteereissä (KH:n vahvistama ohjekirja, sivu 5) olevaa ehtoa, että yrityspalvelusetelin saavalla yrityksellä ei saa olla verovelkaa. Hakija ei ole hakemuksen jättämishetkellä kuulunut ennakkoperintärekisteriin. Ennakkoperintärekisteriin kuulumattomuus käytännössä estää laajamittaisen liiketoiminnan harjoittamisen ja ennakkoperintärekisteristä poistaminen on myös verohallinnon pakkokeino verojen ja muiden maksujen laiminlyönneistä johtuen. Hakija ei ole toimittanut pakolliseksi liitteeksi ilmoitettua verovelkatodistusta ja hakijan hakemus on hylätty tällä perusteella, eikä hakemusta muilta osin, kuten esimerkiksi yrityspalvelusetelihakemuksen käyttökohteen avustettavuutta, ole tutkittu. 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Jaakko Rantsi, toimialajohtaja, jaakko.rantsi@rovaniemi.fi

Oikaisuvaatimus hylätään edellä mainituilla perusteila.

Päätös

Lautakunta kuuli asiassa toimialajohtaja Jaakko Rantsia.

Elinvoimalautakunta päätti yksimielisesti toimialajohtajan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Oikaisuvaatimuksen tekijä