Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kokous 20.6.2023

§ 121 Asemakaavan muutos 15. kaupunginosa kortteli 1169 tontti 1, Napapiirintie 6

ROIDno-2023-315

Valmistelija

  • Timo Hätönen, kaavasuunnittelija, timo.hatonen@rovaniemi.fi

Perustelut

Kaavoitus kaavasuunnittelija TH 6.5.2023

Kaavoituksen käynnistäminen;

Kiinteistö Oy Rovaniemen Napapiirintie on valtuuttanut Teijo-Talot Oy:n hakemaan asemakaavan muutosta Napapiirintie 6:n tontille 15-1169-1, jonka tarkoituksena on saada lisärakennusoikeutta erityisryhmien palvelutaloa varten. Alueen tontilla on jo kyseistä toimintaa ennestään jota kaavamuutoksen osalta halutaan lisätä sekä parantaa tarjontaa ja uudelleen organisoida toimintoja. Kaavoituksen käynnistämisestä on laadittu 28.2.2023 § 2 viranhaltijapäätös.

Kaavaluonnos;

Alueelle on laadittu 21.3.2023 päivätty kaavaluonnos sekä siihen liittyvää aineistoa. Kaavaluonnoksessa voimassa olevan asemakaavan käyttötarkoitusta YS, sosiaali- ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta on tarkennettu merkintään YSA, joka mahdollistaa myös edellä mainittuun toimintaan liittyvän asumisen. Kaavan rakennustehokkuutta nostetaan tehokkuusluvusta e=0.25:stä e=0.30:n, jolloin tontin rakennusoikeus kasvaa 346 k-m2 (2074 k-m2). Lisäksi tontin eteläosaan merkitään ajorasite, joka turvaa vireisen tontin huoltoajon.

Vireilletulo ja valmisteluvaiheen kuuleminen;

Asemakaavan muutos on saatettu vireille asettamalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtäville 24.4.-8.5.2023. Kuulutus julkaistiin 21.4.2023 Lapin Kansassa sekä ilmoitettiin kirjeellä, että sähköisesti osallisille. Asemakaavan muutokseen on voinut tutustua nähtävilläpidona aikana palvelupiste Osviitassa, kaupungin kaavoituksessa sekä kaupungin internet -sivuilla Kaavatorilla. Mielipiteitä nähtävilläpidon aikana ei saapunut. Lapin Ely -keskus on antanut asemakaavan muutoksesta lausunnon. Lausunto on esityksen liitteenä.

Tarkennus rakennusoikeuden osalta;

Hankkeen osalta hakija on tarkentanut haettua lisärakennusoikeusmäärää ja kaavakarttaa on korjattu tarvittavan lisärakennusoikeusmäärän osalta. Hankkeen kokonaisrakennusoikeus on 2350 k-m2 ja tehokkuusluku e=0.34. Lisärakennusoikeusmäärän tarpeeksi on tullut 622 k-m2.

Lapin Ely -keskuksen lausunnon huomioon ottaminen;

Asemakaavan muutosta on tarkennettu ja korjattu lausunnossa esitettyjen asioiden osalta. Kaavakartaan on lisätty määräys alimmasta rakentamiskorkeudesta sekä alimmasta perustamiskorkeudesta kastumisesta kärsivien rakenteiden osalta. Kaavaselostusta on myös päivitetty lausunnon mukaisesti mm. valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden osalta sekä täsmennetty alueella olevaa toimintaa joka liittyy mielenterveysongelmaisille asiakkaille tarjottavaan asumismahdollisuuteen hoitojakson aikana.

Kaavoitus esittää yhdyskuntasuunnittelun lautakunnalle, että se hyväksyy 21.3.2023 laaditun ja 9.5.2023 korjatun kaavaluonnoksen jatkokaavoituksen pohjaksi.

Lisätietoja:
kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 040 578 9283

kaavasuunnittelija Timo Hätönen
etunimi.sukunimi(at)rovaniemi.fi
puh. 0400 451 453

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, kaupungingeodeetti, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää hyväksyä 15. kaupunginosan korttelin 1169 tontille 1 laaditun asemakaavan muutosluonnoksen 21.3.2023 päivätyn ja 9.5.2023 korjatun kaavakartan mukaisesti. Päättää kaavaehdotuksesta ja sen asettamisesta ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtäville. Asemakaavan muutoksesta pyydetään Lapin Ely -keskuksen lausunto. Kaavoituskustannuksena hakijalta peritään 3000 € sekä kuulutuskustannukset 300 €/kaavakuulutus. Asemakaavan muutoksen hyväksyy yhdyskuntasuunnittelun lautakunta (Hallinto- ja johtosääntö 34 §).

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärveä.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Täytäntöönpano: kaavoitus.

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.