Hyvinvointilautakunta, kokous 26.10.2023

§ 111 Ounasvaaran hiihtostadionin kehittämissuunnitelma

ROIDno-2023-943

Valmistelija

  • Pekka Hämäläinen, liikuntajohtaja, pekka.o.hamalainen@rovaniemi.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta perusti Ounasvaaran alueen suunnittelutyöryhmän kokouksessaan 25.8.2022 (§ 120). Suunnitteluryhmän tehtävänä oli laatia alueen käyttäjien ja toimijoiden tarpeisiin pohjautuva kehittämissuunnitelma, jonka avulla kehittämistoimet voidaan hankkeistaa. Suunnittelutyöryhmässä olivat edustettuina alueen toimijat monipuolisesti ja kattavasti. Työryhmä kokoontui yhteensä kolme kertaa. Kuntalaisilta kerättiin alueen kehittämisideoita nettikyselyn avulla.

Suunnittelutyöryhmä määritteli Ounasvaaran hiihtostadionin alueen tärkeimmiksi kehittämiskohteiksi lumivarmuuden parantamisen, talvilajien harrastus- ja kilpailuolosuhteiden kehittämisen sekä stadionalueen kesäaikaisen käytön monipuolistamisen. Työryhmän käsityksen mukaan Ounasvaaran pohjoisrinteen / hiihtostadionin alueen kehittäminen on nähtävä ennen kaikkea kunnan ja alueen elinvoimaisuutta edistävänä toimintana. 

Kehittämissuunnitelman laatijaksi hankittiin kilpailutuksen kautta Ramboll Finland Oy. Kehittämissuunnitelmaan sisällytettiin kisakeskuksen laajennus, suurten hyppyrimäkien alastulorinteiden peruskorjaus, rullahiihtoradan rakentaminen, säilölumijärjestelmän rakentaminen ja kesäaktiviteettien suunnittelu. Suunnitelma sisältää konkreettisen investointi- ja hankesuunnitelman kustannuslaskelmineen ja rahoitusvaihtoehtoineen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta kuulee liikuntajohtajan esittelyn Ounasvaaran hiihtostadionin kehittämissuunnitelmasta ja merkitsee asian tiedoksi.

Päätös

Hyvinvointilautakunta päätti palvelualuepäällikön päätösehdotuksen mukaisesti.