Hyvinvointilautakunta, kokous 26.10.2023

§ 105 Kulttuuri kunnan toiminnassa, TEAviisari tiedonkeruun tulokset 2023

ROIDno-2023-3332

Valmistelija

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi
  • Matti Selin, kulttuurituottaja, matti.selin@rovaniemi.fi

Perustelut

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kerää kahden vuoden välein tietoja kunnan eri toimialojen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä (TEA). Tiedonkeruilla selvitetään esimerkiksi toimenpiteitä, resursseja ja poikkihallinnollisia toimintakäytäntöjä. Terveyttä edistävästä kulttuuritoiminnasta kerätään tietoa joka toinen vuosi.

Kulttuuri kunnan toiminnassa -tiedonkeruulla 2023 selvitettiin kulttuurin, erityisesti hyvinvointia ja terveyttä edistävän kulttuurin toimenpiteitä, resursseja ja toimintakäytäntöjä kunnissa. Tiedot on liitetty osaksi Terveyden edistämisen vertailutietojärjestelmää (TEAviisari). Vertailukelpoisten tunnuslukujen avulla kuvataan ja seurataan kunnan toimintaa asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Kulttuurin osalta tiedot kerättiin kolmatta kertaa. Tiedonkeruun tulokset ovat nähtävissä TEAviisari-verkkopalvelussa (www.teaviisari.fi).  

Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelujen pitkäjänteiden työ kulttuurihyvinvoinnin edistämiseksi näkyy TEAviisarin tuloksissa. Kokonaisuudessaan tulos oli 87, mikä oli koko Suomen keskiarvoon 71 verrattuna erittäin hyvä. TEAviisarin perusteella parantamisen varaa on etenkin asiakkailta kerättävän tiedon keräämisessä ja hyvinvointialueyhteistyössä. Positiivista kehitystä vuoden 2021 kyselyyn verrattuna oli tapahtunut erityisesti yhteistoiminnassa kuntalaisten kanssa ja kulttuurikasvatusta edistävissä toimenpiteissä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta kuulee esittelyn kulttuurin TEAviisarin 2023 tuloksista koskien Rovaniemen kaupungin tuloksia ja merkitsee asian tiedoksi.

Päätös

Merkittiin Reijo Jylhä saapui kokoukseen tämän pykälän aikana klo 15.48, jäsen Maarit Simoska poistui klo 15.50.

Hyvinvointilautakunta päätti palvelualuepäällikön päätösehdotuksen mukaisesti.