Kaupunginhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 369 Rakennuspaikan varaaminen Sinetästä senioritalon toteuttamista varten

ROIDno-2023-2980

Valmistelija

  • Jukka Björkbacka, maanmittausasiantuntija, jukka.bjorkbacka@rovaniemi.fi

Perustelut

Ounasjoen senioritaloyhdistys ry on jättänyt hakemuksen alueen varaamisesta ikäihmisille toteuttavasta asumispalvelusta. Alueelle on tarkoituksena rakentaa 12 huoneistoa käsittävä rivitalo. Hankkeen toteuttaminen vaatii rakennusoikeutta n. 1000 kem2.

Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen osayleiskaava, jossa alue on osin osoitettu Lähipalvelujen alueeksi (PL). Alue muodostuu kaupungin omistamasta kiinteistöstä 698-408-32-18. Osalla kiinteistöä on voimassa oleva maanvuokrasopimus Sinetän kyläyhdistys ry:n kanssa. Vuokra-alueella sijaitsee n. 400 kem2 suuruinen kylätalo, jossa toimii mm. Ounasjoen kotipalvelu.

Hankkeen toteuttaminen voi vaatia poikkeamisen oikeusvaikutteisen yleiskaavan mukaisesta käyttötarkoituksesta ja rakennusoikeuden määrästä.

Senioritalohankkeen toteuttamista varten on tarpeellista järjestellä aluetta koskeva maanvuokrasopimus siten, että yleiskaavan mukainen lähipalvelujen alueen hallinta on yhdellä osapuolella, vuora-alueen osan alivuokraus sallitaan Ounasjoen Senioritaloyhdistykselle ja alueen hallinta järjestetään hallinnanjakosopimuksella osapuolten kesken.

Kaupunginhallitus on 22.4.2015 § 176 päättänyt PL-alueen osan vuokraamisesta, eikä päätöksen mukaisesti vuokralaisella ole oikeutta lunastaa vuokra-aluetta. Sinetän kyläyhdistys ry selvittää mahdollisuutta lunastaa vuokrasopimuksen mukainen vuokra-alue omistukseensa. 22.4.2015 § 176 päätöksen mukaisesti indeksillä korjattu vuokra on 0,16 €/m2 ja myyntihinta olisi 3,17 €/m2. Yleiskaavan mukaisen PL-alueen pinta-ala on n. 8190 m2. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää

  • varata liitekartan mukaisen alueen kiinteistöstä 698-408-32-18 Sinetän kyläyhdistys ry:lle. Alue voidaan liittää voimassa olevaan maanvuokrasopimukseen. 
  • vuokraa tarkistetaan pinta-alan mukaisesti siten, että uusi perusvuokra on 1310,40 €/vuosi (indeksi 2161)
  • vuokralaisella on oikeus alivuokrata osa alueesta Ounasjoen senioritaloyhdistys ry:lle senioritalon toteuttamista varten.
  • vuokralaisella on oikeus lunastaa vuokra-alue. Myyntihinta on 3,17 €/m2 (indeksi 2161).
  • Vuokrasopimuksen muutos tai kiinteistökauppa on tehtävä 31.12.2024 mennessä.  

Päätös

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

Sinetän kyläyhdistys ry, Ounasjoen senioritaloyhdistys ry, Paikkatieto- ja tonttipalvelut/Onkalo, Björkbacka, Martikainen

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Rovaniemen kaupunginhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.