Kaupunginhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 372 Ratkaisuvallan delegointi, sähköenergian hankinta

ROIDno-2023-2863

Valmistelija

  • Pekka Latvala, tilapalvelupäällikkö, pekka.latvala@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Santasport Oy, Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy, Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy, Lapin Ammattikorkeakoulu Oy ja Domus Arctica Säätiö ovat muodostaneet yhteisen sähkönhankintaryhmän. Rovaniemen kaupunki on suurin sähköhankintaosapuoli vuosikulutusvolyymin ollessa noin 57 %.

Sähkönhankintaryhmä on kilpailuttanut edellisen kerran sähköenergian hankinnan vuonna 2020 ja nykyinen sopimus sähkön toimittamisesta Lumme Energia Oy:n kanssa päättyy 31.12.2025. Sähkönhankintaryhmällä on voimassa oleva sopimus sähkön hankinnan salkunhallintapalvelusta VENI Energia Oy:n kanssa, jossa VENI Energia Oy esittää sähköenergian eri hintakomponenttien kiinnityksiä sopimuskaudella.

Sopimus VENI Energia Oy:n kanssa sisältää myös sähkönhankinnan kilpailutuksen. VENI Energia Oy on valmistellut sähköenergian hankinnan kilpailuttamista sähkönhankintaryhmän kanssa ajalle 1.1.2026-31.12.2029. Sähkönhankintaryhmä esittää, että sähköenergian hankinnan kilpailuttaminen on syytä käynnistää (hyvissä ajoin ennen nykyisen sähkönhankintasopimuskauden päättymistä).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää delegoida sähköenergian hankinnan valmisteluun ja täytäntöönpanoon liittyvän päätöksenteon sisältäen hankinta-asiakirjojen hyväksymisen ja siihen mahdollisesti sisältyvän optiopäätöksen sekä hankintasopimuksen, hankintaoikaisun ja hankinnan keskeyttämispäätöksen tekemisen henkilöstö- ja hallintojohtajalle. Lopullisen hankintapäätöksen tekee kaupunginhallitus. Sähkönhankintaryhmän osapuolet vastaavat yhteisvastuullisesti kilpailutusprosessista aiheutuvista kustannuksista. Sopimuskaudella sähkö laskutetaan kulutuksen mukaisesti suoraan sähkön toimittajan toimesta jokaiselta sähkönhankintaryhmän osapuolelta.

Päätös

Päivi Alaoja poistui kokouksesta esteellisenä ( HallintoL 28.1 §, kohta 5) asian esittelyn ja päätöksenteon ajaksi  ja Elina Kuula osallistui kokoukseen etäyhteydellä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan.

Anders Nyholm, VENI Energia Oy, esitteli asiaa kaupunginhallitukselle.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Esteellisyys

  • Päivi Alaoja

Tiedoksi

VENI Energia Oy, Sähkönhankintaryhmä

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.