Kaupunginhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 380 Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yhtymäkokousedustajan valinta / toimiohjeet

ROIDno-2021-3304

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Janne Sandgren, konsernitalouspäällikkö, janne.sandgren@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 19.12.2023.

Yhtymäkokous päättää muun muassa:

§ Eron myöntäminen yhtymähallituksen jäsenelle Susanna Pirnekselle ja uuden jäsenen nimeäminen.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perussopimuksen mukaan kuntayhtymällä on hallitus, johon kuuluu yksitoista (11) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Yhtymähallituksen jäsenistä yhden on oltava Kemijärven kaupungista, yhden Kittilän kunnasta, yhden Ranuan kunnasta, yhden Sodankylän kunnasta, yhden Kolarin kunnasta ja kuuden Rovaniemen kaupungista. Hallituksen puheenjohtaja on Rovaniemeltä ja varapuheenjohtajat muista jäsenkunnista.

Eroa hakenut yhtymähallituksen jäsen on Rovaniemen kaupungin nimeämä edustaja.

Päätösehdotus

Esittelijä

Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Henkilöstö- ja nimitysjaosto tekee esityksen kaupunginhallitukselle Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen jäsenen valinnasta eroa pyytäneen yhtymähallituksen jäsenen tilalle.  

Päätös

Henkilöstö- ja nimitysjaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen jäseneksi Susanna Pirnesin tilalle valitaan Liisa Hallikainen ja Hallikaisen varajäseneksi Tiina Outila.

Pöytäkirja tarkastettiin  tämän asian osalta kokouksessa.

Valmistelija

  • Janne Sandgren, konsernitalouspäällikkö, janne.sandgren@rovaniemi.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä yhtymäkokousedustajan ja antaa hänelle toimiohjeeksi, että henkilöstö- ja nimitysjaoston esityksen mukaisesti hallituksen jäseneksi valitaan Liisa Hallikainen ja Hallikaisen varajäseneksi Tiina Outila. Lisäksi kaupunginhallitus antaa yhtymäkokousedustajlle toimiohjeen muilta osin.

Päätös

Kaupunginhallitus päätti nimetä yhtymäkokousedustajaksi Susanna Junttilan ja varaedustajaksi Maria-Riitta Mällisen. Lisäksi kaupunginhallitus päätti antaa yhtymäkokousedustajalle toimiohjeeksi, että henkilöstö- ja nimitysjaoston esityksen mukaisesti hallituksen jäseneksi valitaan Liisa Hallikainen ja Hallikaisen varajäseneksi Tiina Outila.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.