Kaupunginhallitus, kokous 19.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 453 Rakennuttajainsinöörin vakanssien perustaminen

ROIDno-2022-4712

Valmistelija

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Vuoden 2023 talousarviossa on varauduttu kahden projektipäällikön vakanssin perustamiseen tilapalvelukeskukseen rakennuspäällikön alaisuuteen. Vakanssien perustamista valmisteltaessa on päädytty siihen, että vakanssit on tarkoituksenmukaista perustaa virkoina, koska tehtäviin sisältyy julkisen vallan käyttöä ja koska rakennuttajainsinööreille on tarpeen delegoida muun muassa hankintoihin liittyvää toimivaltaa. Virkanimikkeeksi on tarkoituksenmukaista vahvistaa rakennuttajainsinööri, jotta nimike kuvaisi tehtävien sisältöä mahdollisimman hyvin. Rakennuttajainsinöörit voidaan vastuuttaa erikseen toimimaan yksittäisten hankkeiden projektipäällikön tehtävissä, jolloin he voivat tarvittaessa käyttää myös projektipäällikön nimikettä hankkeen toteutusmuodosta riippuen. Ensimmäinen hanke, johon toinen rakennuttajainsinööreistä nimitettäisiin projektipäälliköksi, olisi Vaaranlammen monitoimitalohanke. Napsun monitoimitalohankkeen osalta on suunniteltu, että projektipäälliköksi nimettäisiin mahdollisesti käyttäjiä edustava rehtori, koska hanke on jo käynnissä ja hankkeen toteutusmuoto on allianssi.

Hallintosäännön 56 §:n 1 momentin mukaan kaupunginhallitus päättää muiden kaupunginhallituksen alaisten virkojen sekä toimialajohtajan viran perustamisesta ja lakkauttamisesta.

Perustettavien virkojen kelpoisuusehdoksi voidaan vahvistaa korkeakoulututkinto ja suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa tilapalvelukeskukseen kaksi rakennuttajainsinöörin virkaa, joiden kelpoisuusehdoksi vahvistetaan korkeakoulututkinto ja suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito.

Päätös

Henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä esitteli asian kaupunginhallitukselle.

Sara Seppänen saapui kokoukseen kello 16.09. Mikkel Näkkäläjärvi siirtyi kokoustilasta etäyhteyteen kello 16.20. Juha-Pekka Mikkola siirtyi kokoustilasta etäyhteyteen kello 16.24.

Kaupunginhallitus piti kokoustauon kello 16.35 - 16.46. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja piti nimenhuudon tauon jälkeen ja totesi, että Mikkel Näkkäläjärvi oli poistunut kokouksesta tauon aikana.

Riku Tapio teki ryhmien puheenjohtajien yhteisenä esityksenä ja Eemeli Kajulan kannattamana, että kaupunginhallitus päättää perustaa tilapalvelukeskukseen kaksi työmaapäällikön virkaa, joiden kelpoisuusehdoksi vahvistetaan talonrakennuspuolen korkeakoulututkinto tai opistoasteen tutkinto  sekä vahva kokemus työmaan johto- ja/tai valvontatehtävistä sekä suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti Riku Tapion esityksen mukaisesti.

Kaupunginhallitus piti tauon asian päätöksenteon jälkeen kello 16.57 - 17.03. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja piti nimenhuudon tauon jälkeen. Kaikki ennen taukoa olleet olivat edelleen paikalla.

Tiedoksi

Antti Määttä, Juha Välitalo, Maria Granberg, Mervi Laukkanen

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Rovaniemen kaupunginhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.