Kaupunginhallitus, kokous 30.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 346 Puhtaanapidon tarvikkeiden hankinta

ROIDno-2023-3203

Valmistelija

  • Satu Räisänen, hankintapäällikkö, satu.raisanen@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen kaupunki on mukana Hansel Oy:n kilpailuttamassa puhtaanapidon tarvikkeiden puitejärjestelyssä (KH 25.10.2019 § 359). Puitejärjestelyn perusteella tehty Rovaniemen kaupungin asiakaskohtainen sopimus päättyy 31.5.2024. 

Hansel Oy on aloittanut puhtaanapidon tarvikkeiden 2024–2026 (2028) puitejärjestelyn kilpailutuksen valmistelun, joka pääsääntöisesti vastaa sisällöltään aiempaa sopimusta. Uudessa puitejärjestelyssä kilpailutettavien tuotteiden määrää on lisätty ja hankintaan sisältyy myös mahdollisuus hankkia asiakaskohtaisesti sovittavia lisäpalveluja.

Tuleva puitejärjestely sisältää laajan valikoiman puhtaanapidon ammattikäyttöön soveltuvia laadukkaita tuotteita ja tarvikkeita asiakkaalle toimitettuna. Sopimustuotteet soveltuvat eri toimintaympäristöihin ja käyttökohteisiin. Näitä ovat muun muassa pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, pehmopaperit, roskapussit ja jätesäkit, henkilöhygienian tuotteet, ammattikeittiöiden koneelliseen astianpesuun tarvittavat tuotteet sekä annostelijat. Puitejärjestelyn palveluihin sisältyy keittiöpalvelu, johon kuuluu koneellisen astianpesun annostelulaitteiden tekninen tuki, huolto ja korjaus ja asennus. Lisäksi hankinnan kohteena ovat sopimustuotteiden tilaamiseen ja toimittamiseen liittyvät palvelut sekä sopimustuotteiden tuotetuki.

Hankinnan alustava sopimuskausi on 1.2.2024-31.1.2026, jonka jälkeen Hanselilla on oikeus jatkaa puitesopimuksen voimassaoloa kahdella enintään yhden vuoden optiokaudella. Sopimuksen käyttäminen on mahdollista aloittaa myöhemmin sopimuskauden aikana, jos asiakkaan oma voimassa oleva sopimus päättyy myöhemmin sopimuskaudella.

Hansel Oy:n puhtaanapidon tarvikkeiden 2024–2026 (2028) puitesopimukseen liittyminen edellyttää liittymisilmoituksen tekemistä Hanselin verkkopalvelussa 2.10.2023 asetettuun määräaikaan mennessä. Sopimusta voivat hyödyntää vain ennen hankintailmoituksen julkaisua liittyneet asiakkaat. Puitejärjestelyn käytön mahdollistamiseksi Rovaniemen kaupungin hankintapäällikkö on tehnyt puitejärjestelyyn liittymistä koskevan ilmoituksen määräaikaan mennessä. Puitejärjestelyyn liittyminen ei sisällä käyttövelvoitetta. Ilmoituksella hankinnan ennakoiduksi kokonaisarvoksi on ilmoitettu 270 500 euroa/vuosi (alv 0 %). Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo neljän vuoden sopimuskaudelle on 1 082 000 euroa.

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 1.9.2023 § 49 mukaan paikalliseen, alueelliseen tai valtakunnalliseen yhteishankintasopimukseen liittymisestä yli 500.000 euron arvoisissa hankinnoissa päättää kaupunginhallitus.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Ulla-Kirsikka Vainio, kaupunginjohtaja, ulla-kirsikka.vainio@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Rovaniemen kaupunki liittyy Hansel Oy:n kilpailuttamaan puhtaanapidon tarvikkeiden 2024–2026 (2028) puitejärjestelyyn Hansel Oy:lle annetun liittymisilmoituksen mukaisesti. Hankinnan suunniteltu sopimuskausi on 1.2.2024-31.1.2026 + kahden (2) vuoden optiomahdollisuus. Rovaniemen kaupungin osalta uusi sopimus tulee käyttöön 1.6.2024 alkaen edellisen asiakaskohtaisen sopimuksen päätyttyä. Puhtaanapidon tarvikkeiden hankinnat tehdään tehdään puitejärjestelyyn valitulta toimittajalta puitesopimuksen mukaisin ehdoin.

Päätös

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti.

Tiedoksi

 Palvelualuepäällikkö Hajnalka Kiss-Herttua, siivouspalveluesimies Outi Salmela

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Rovaniemen kaupunginhallitus

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.