Kaupunginhallitus, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 155 REDU:n lausuntopyyntö jäsenkunnille kiinteistöjen käytön kehittämisohjelmaluonnoksesta 2023–2032

ROIDno-2023-1397

Valmistelija

  • Janne Sandgren, vt. konsernitalouspäällikkö, janne.sandgren@rovaniemi.fi
  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Perustelut

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, REDU, on valmistellut vuosina 2022–2023 seuraavan 10 vuoden kiinteistöjen kehittämisohjelman. Ohjelma ulottuu vuoteen 2032. Kehittämisohjelman tarkoitus on ohjata suunnittelukaudella REDUn kiinteistökannan kehittämistä. Tavoitteena on varmistaa, että kehittyvän koulutuksen ja muiden toimintojen käytössä on opetusta tukevat, terveelliset ja viihtyisät tilat. Kehittämisohjelmassa rakennukset luokitellaan toimipaikoittain kolmeen ryhmään; 1) pidettävät ja kehitettävät, 2) ylläpidettävät, joista luopumista voidaan tarkastella suunnittelujaksolla sekä 3) luovuttavat.

Redun edustajat esittelevät asiaa kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa asiasta seuraavan lausunnon:

Rovaniemen kaupunki pitää REDU:n kiinteistöjen kehittämisohjelmaa oikeansuuntaisena eikä sillä ole esitetyistä toimenpiteistä huomautettavaa. Mikäli kehittämisohjelma hyväksytään kuntayhtymän toimielimissä, erityistä huomiota tulee kiinnittää sen toteuttamiseen ja selkeän ja aikataulutetun toteuttamissuunnitelman esittämiseen myös omistajille tiedoksi. Toteuttamissuunnitelmassa tulee kuvata karkealla tasolla myös ohjelman toteutumisen käyttötalousvaikutukset.

Päätös

Kuntayhtymän johtaja Saija Niemelä-Pentti, kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen, rehtori Sirkku Purontaus, kiinteistöpäällikkö Tapani Tuomaala ja talouspäällikkö Leena Vanhatalo esittelivät asiaa kaupunginhallitukselle etäyhteydellä ja osallistuivat kokoukseen esittelyn ajan.

Eemeli Kajula saapui kokoukseen etäyhteydellä kello 13.21 asian esittelyn aikana.

Kaupunginhallitus päätti keskeyttää asian käsittelyn kello 14.02 ja jatkoi asian käsittelyä § 157 käsittelyn jälkeen. 

Kaupunginjohtajan sijainen teki kokouksessa muutetun päätösehdotuksen:

"Kaupunginhallitus päättää, että asia siirretään käsiteltäväksi 29.5.2023 pidettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa."

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan sijaisen muutetun päätösehdotuksen mukaisesti.

Tiedoksi

Redu

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.