Hyvinvointilautakunta, kokous 31.8.2023

§ 82 Kuntosali- ja uimahallipalveluiden käyttöoikeussopimus

ROIDno-2023-2150

Valmistelija

  • Pekka Hämäläinen, liikuntajohtaja, pekka.o.hamalainen@rovaniemi.fi

Perustelut

Liikuntapalvelut on kilpailuttanut uimahalli Vesihiiden kuntosalipalveluiden hankinnan. Kilpailutusasiakirjat on laadittu yhdessä Rovaniemen kaupungin hankintapalvelujen ja konsulttina toimineen Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:n kanssa.

Hankinnan kohteena on kuntosalitilojen vuokraaminen Rovaniemen kaupungilta käyttöoikeussopimuksena. Kyse on lain julkisista hankinnoista- ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016, ”hankintalaki”) mukaisesta käyttöoikeussopimuksesta. Tarjouskilpailun perusteella valittava palveluntuottaja vastaa kuntosalipalveluiden tuottamisesta hankintayksikön omistamissa tiloissa (uimahalli Vesihiisi). Palveluun tarvittava laitteisto ja irtaimisto ovat palveluntuottajan omistuksessa. Palveluntuottaja vastaa laitteiston asennuksesta, huollosta ja ylläpidosta tarjouspyynnön ja sen liiteasiakirjojen mukaisesti. Palveluntuottajan asiakkailla on oikeus käyttää uintipalvelua kulloinkin voimassa olevien uimahalli Vesihiiden aukioloaikojen mukaisesti tarjouspyynnössä ja sen liiteasiakirjoissa määritellyn mukaisesti.

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 2 400 000 € koko sopimuskauden osalta (sopimuskausi on viisi vuotta). Hankinnan ennakoitu arvo on laskettu siten, että keskimääräinen kuukausittainen myynti on arviolta 40 000 euroa (alv 0 %).

Tarjouspyyntö liiteasiakirjoineen julkaistiin Hilmassa (julkisten hankintojen palvelu) 30.6.2023 klo 14.30 (https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/90397/notice/132158/overview); lisäksi asiasta tiedotettiin Rovaniemen kaupungin sähköisissä kanavissa.

Tarjousten määräaika umpeutui 28.7.2023 klo 12.00.

Määräaikaan mennessä saapui yksi tarjous Nautilus Gym Finland Oy:ltä. Tarjous on avattu Rovaniemen kaupungin toimesta. Hinnan osalta Nautilus Gym Finland Oy suorittaisi kuntosalikorttien myyntituotosta 50 %:n osuuden, eli selkeästi yli edellytetyn 40 %:n vähimmäiskorvauksen. Option osalta (tarjoaja tuottaisi hankinnan kassapalvelut itsenäisesti) prosenttiosuus olisi 35 %. Lisäksi Nautilus Gym Finland Oy tarjoaa kaikkia listattuja ryhmäliikuntatunteja ja personal trainer -palveluita. Nautilus Gym Finland Oy on uimahallin kuntosalipalveluiden nykyinen palveluntuottaja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta hyväksyy Nautilus Gym Finland Oy:n tarjouksen ja valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan kuntosali- ja uimahallipalveluiden käyttöoikeussopimuksen Rovaniemen kaupungin puolesta. Sopimus on voimassa määräaikaisena viisi (5) vuotta.

Päätös

Hyvinvointilautakunta päätti palvelualuepäällikön ehdotuksen mukaisesti.

Merkitään Jari Virta ja Risto Varis poistuivat tämän asian käsittelyn jälkeen klo 15.53.

Tiedoksi

Nautilus Gym Finland Oy; uimahallin esimies