Hyvinvointilautakunta, kokous 31.8.2023

§ 81 Napsun monitoimitalon hankesuunnitelman muutokset

ROIDno-2018-191

Valmistelija

  • Tiina Mölläri, peruskoulun rehtori, tiina.mollari@rovaniemi.fi

Perustelut

Sivistyslautakunta on hyväksynyt 29.6.2021 § 92  Napapiiri-​Nivavaara-​Syväsenvaaran monitoimitalon päivitetyn hankesuunnitelman. Napsun  monitoimitalon allianssiryhmä on   kehitysvaiheessa tehnyt hankesuunnitelmaan  toiminnallisia muutoksia, jotka huomioivat  tilojen käytön monipuolisemmin tulevaisuudessa ja käyttäjien toiminnan tarkoituksenmukaisemmin. 

Napsun monitoimitalon läheisyyteen tuleva urheilukentän koko 29.6.2023 hyväksytyssä hankesuunnitelmassa on ollut 140 metriä X 77 metriä. Kehitysvaiheen suunnitelmissa pituus on pienentynyt 20 metriä alkuperäisestä hankesuunnitelmasta. Urheilukentän koko tulee olemaan 120 metriä X 77 metriä.  Kehitysvaiheessa suunnittelu on tarkentunut  ja urheilukentästä on suunniteltu suurin mahdollinen siten, että huomioidaan tontin itälaidan puuston säilyminen.  Laajuuden muutokseen ovat vaikuttaneet  tontin läpi menevän kevyen liikenteen sijainnin ja  tekniikan siirron tarve kevyen liikenteen väylä alle. Lisäksi turvallisen monitoimitalolle kulun järjestäminen on Nivavaarantien yläpuolta vaatinut tontin itä päähän alikulun ja pyörätieyhteydet alikulkuun. 

Turnaus- ja tapahtumasalin katsomon paikkamäärä on pienentynyt alkuperäisestä hankesuunnitelmasta 200 paikalla. Suunnitelmassa oleva turnaus- ja tapahtumasalin parvi- ja teleskooppikatsomo tarjoaa 500 paikkaa. Katsomoratkaisu mahdollistaa riittävän pelitilan suoja-alueineen. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Merja Tervo, palvelualuepäällikkö, merja.tervo@rovaniemi.fi

Hyvinvointilautakunta hyväksyy Napsun monitoimitalon hankesuunnitelman päivitykset. 

Päätös

Merkittiin Tiina Mölläri osallistui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo 15.48 - 15.53.

Hyvinvointilautakunta hyväksyi palvelualuepäällikön päätösehdotuksen.

Merkittiin Susanna Junttila poistui tämän asian käsittelyn jälkeen klo 15.46.